Acident aviatic soldat cu doi morti in apropiere de Brasov

Acident aviatic soldat cu doi morti in apropiere de Brasov

0 66

Un avion de mici dimensiuni, apartinand uneia dintre firmele omului de afaceri Silviu Prigoana s-a prabusit, joi dimineata pe un camp la marginea localitatii Sanpetru din judetul Brasov, iar cele doua persoane aflate la bord, comandantul Aeroclubului „Iosif Filimon”, Ioan Vancea, si un elev al acestuia, au decedat pe loc.


?


Deocamdata nu se cunosc cauzele prabusirii avionului.


Avionul, YR 5060, sportstar, era un aparat nou, cu numai 700 de ore de zbor si nici conditiile meteo nu au fost nefavorabile. Inainte de prabusire, pilotul a incercat sa evite impactul cu casele din jur.


?


„In jurul orelor 8.30, avionul a decolat. Inca de la decolare sa intamplat ceva. Deasupra unor locuinte, incercand sa ridice aparatul, pilotul a evitat un impact cu una dintre cladiri, iar apoi s-a prabusit pe camp, la 2 kilometri de pista. A doua victima este un elev care facea scoala de zbor”, a relatat Ioan Rusu, primarul comunei Sampetru.


?


In cateva minute de la prabusire, pompierii, jandarmii si politistii au intervenit insa nu au putut decat sa constate decesul celor doi. Autoritatile au inceput anchetarea acestui caz, procurorii delimitand zona si cerecteaza cauzele care au condos la prabusirea avionului.


?


Reprezentantii Aeroclubului au declarat ca Ioan Vancea,? si elevul sau au plecat intr-un tur de pista, un tur de plimbare, nefiind deci vorba de o ora de antrenament. Ei spun ca Vancea era incontestabil un foarte bun pilot si ca era foarte sanatos si nu isi explica ce s-a putut intampla. Vancea mai avea cateva zile pana la pensionare.


?


Ultima verificare tehnica a avionului a fost facuta in aceasta saptamana, iar aparatul era in bune conditii tehnice, au mai declarat reprezentantii Aeroclubului.


?


Potrivit subprefectului Szakal Andras, avionul este proprietate particulara si este inregistrat pe una dintre firmele omului de afaceri Silviu Prigoana. Deocamdataa nu este cunoscut numele celei de-a doua victime, respective elevul pilotului Ioan Vancea.


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.