Achizitiile publice marea problema a administratiei!

Achizitiile publice marea problema a administratiei!

0 373

Dupa cum a anuntat la Conferinta de presa de joi, Consilierul judetean independent Iancu Vespasian Augustin a inaintat conducerii Consiliului Judetean un un set de propuneri prin care se solicita initierea de cursuri de pregatire a executivului institutiei in domeniul achizitiilor publice.


Iancu Vespasian si-a motivat propunerea prin faptul ca legislatia in domeniu s-a modificat, racordandu-se la principiile unei maxime transparente si egalitati de sanse, ca inca sunt in curs de elaborare noi acte normative (Norme de aplicare ale OUG 34/2006 referitoare la contractele de concesiune) si ca persoanele din institutie care se ocupa de acst domeniu trebuie sa-si insuseasca din mers noile reglementari.


Un grup de 10-15 de functionari publici, in special angajatii Compartimentului de achizitii publice vor participa in perioada imediat urmatoare la o sesiune de training, urmand, ca la randul lor sa se ocupe de instruirea personalului din consiliile locale.


Are dreptate consilierul. Noua legislatie in domeniu (OUG 35/2006, OUG 54/2006, etc.) a fost masiv si radical modificata. Tot ce s-a publicat pana acum ordonante (legi), hotarari de guvern, diferite ordine insumeaza mai multe sute de pagini care trebuie si cunoscute bine dar si aplicate la „litera”, in caz contrar toata procedura se anuleaza.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.