Achitare

Achitare

0 142

Cunoscutul caz „Farmacia Thea” a ajuns, se pare, la final.
Inalt Curte de Casatie si Justitie a dat verdictul ieri, achitandu-l pe, pana acuma, banuitul si acuzatul de dublu asasinat Alexandru Diaconescu.
Curtea Suprema a respins recursul procurorilor si al sotului uneia dintre victime, Daniel Cristian.
Acesta declara: „Tot ce pot sa spun este ca acest caz a fost tratat cu superficialitate. Nu mai exista nicio cale de atac. Ar mai fi aceea a unei revizuiri, daca vor aparea dovezi noi.”
In schimb, unul dintre avocatii lui Diaconescu, Ovidiu Vaduva, afirma: „Diaconescu nu mai are nicio legatura cu acest dosar. Poate sa faca ce vrea. Bine, nici pana in acest moment nu a avut nicio restrictie. Dupa aproape patru ani in care a fost numai in procese, acuma a fost pentru ultima data.”
Pe 7 noiembrie 2007, Alexandru Diaconescu a fost achitat de catre Tribunalul Brasov prima data, dupa care cauza a ajuns la Curtea de Apel, unde, in 15 mai 2008, a fost achitat din nou. Temeiul achitarii a fost ca nu Diaconescu este autorul celor doua crime, iar acuma, la recursul procurorilor, instanta suprema pronuntand o hotarare finala.
Iata ce inseamna ca un procuror mi putin capabil sa se incapataneze, pentru a nu pica „de fazan”, sa se agate de o varianta a unui caz – vezi in context si cazul Elodia Ghinescu – pana in panzele albe, in ciuda „subtirimii” lui, astfel pierzandu-se timp pretios, timp in care adevaratul asasin sa nu fie gasit si sa se plimbe liber si nepedepsit printre noi.
Halal!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.