Accidente rutiere in zona Brasov

Accidente rutiere in zona Brasov

0 68

Ziua de ieri a fost neprielnica traficului rutier in judetul Brasov, mai ales in preajma municipiului
Pe langa frecventele usoare tamponari pe la intersectii si sensuri giratorii si alte asemenea mici evenimente, trei pot fi remarcate prin efectele lor.
Ieri dimineata,un TIR care transporta fier-beton dinspre Bucuresti spre Cluj-Napoca a avut neplacerea, in zona Timisul de Jos, sa doboare un stalp al instalatiei electrice CFR, ceea ce a dus la intreruperea completa a circulatiei trenurilor pe timp de o ora, dupa care aceasta a fost reluata pe un singur fir timp de mai multe ore. Soferul declara ca, prin manevra care l-a dus in situatia descrisa, a dorit sa evite tamponarea cu un alt vehicul aflat in trafic, acuma urmand sa se stabileasca cine va trage ponoasele. In acest accident nu s-au semnalat victime sau raniti, cu toate ca in cabina se mai aflau sotia soferului si copilul de trei ani, care dormeau. Acest lucru se datoreaza faptului ca, pana sa se opreasca in stalp, masina a pierdut din viteza circuland zeci de metri prin sant.
Alt accident avand ca urmari doar pagube materiale s-a petrecut la Cristian, unde un camion s-a “bagat” in poarta unui cristolovean, in urma unei derapari. Din spusele soferului si ale celor doi pasageri rezulta ca alt vehicol ar fi franat brusc in fata, ceea ce l-a facut pe soferul camionului sa franeze si el brusc. Din cauza carosabilului umed insa, vehicolul s-a rasturnat mai intai in sant, dupa care a intrat in poarta unei gospodarii, facand-o praf. In acest caz proprietarul gospodariei se arata totusi multumit ca i-a ramas casa intreaga, fara ca fatada si camera din fata sa aiba de suferit.
Un alt accident s-a petrecut in preajma Liceului CFR, in cartierul Triaj, unde o duba care transporta materiale izolante a luat foc in urma unui scurt-circuit. Cu toate ca soferul a folosit patru stingatoare, el nu a putut potoli flacarile, astfel interventia unui echipaj al Pompierilor fiind salutara. Nici in acest caz nu s-au semnalat victime omenesti, doar vehicolul arzand cam 75%.
Daca in acest ultim caz vina incendiului o poarta instalatia electrica, in celelalte doua cazuri este vorba de nerespectarea distantei intre masini si neadaptarea vitezei la conditiile meteo si la asfaltul ud.
In acest sens Politia Rutiera atrage din nou atentia asupra respectarii stricte a acestor deziderate, sub sloganul “Paza buna trece primejdia rea”.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.