Accidente pe partii

Accidente pe partii

0 93


Iarna ofera, spre distractie, orice panta acoperita de zapada. In statiunile montane partiile sunt amenajate, dar – si o stim cu totii din copilarie – mai ales copii si cei tineri, transforma orice panta in derdelus.


Daca s-ar respecta anumite norme de conduit ape anumite pante fara riscuri si folosind echipament de iarna adecvat, nu s-ar petrece atatea accidente, cu urmari uneori grave. Iata cateva din acestea, petrecute la sfarsit de saptamana.


La Sinaia, pe una din partii, un amator de sanius a luat-o mai cum nu trebuie si, rasturnandu-se, si-a rupt un picior. Pe alta partie, un schior fara cunostinte prea bogate intr-ale acestui sport, s-a aventurat in viteze care l-au scos de pe traseu si l-au turtit de un brad, senzatia tare fiind platita cu o mana rupta si o comotie.


Si de pe partiile din Azuga au fost culesi, cu rani mai mult sau mai putin dureroase, cativa inconstienti.


Dar de culmea inconstientei a dat dovada un tanar care s-a lasat tractat de un turism, el aflandu-se pe o anvelopa de tractor care s-a rasturnat, iar tanarul a fost calcat de un alt turism ce venea din urma.


La fel cum inconstienti s-au dovedit a fi sase tineri din Bistrita – patru baieti si doua fete – care, pe o bucata de plastic, au coborat o panta si, neputandu-se opri, s-au pomenit aterizand in apa unui rau de la poalele dealului. Inafara baii neplacut de reci, tinerii s-au ales si cu oase rupte si alte vatamari.


Iarna mai are o bucata buna de circulat prin tara noastra si se mai anunta ninsori. De aceea este bine ca, mai ales teribilistii, sa puna frana avantului de a impresiona prin performante inaccesibile lor.??? ?


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.