Accident vascular contra ochelari

Accident vascular contra ochelari

0 138

In Brasov, in a saptea zi de consultaþii oftalmologice gratuite, s-au inregistrat noi incidente. Un pensionar a facut un accident vascular in timp ce astepta sa intre la consult.
Batranul pensionar statea de cateva ore bune in picioare, la coadã, in mijlocul multimii care se inghesuia in fata portilor din grilaj ale stadionului „Forex”, in a carui sala de sport se efectueaza de sapte zile controale oftalmologice si se dau dau ochelari „moca”. Din cauza temperaturii ridicate si a înghesuieli, dar si datorita agitatiei interioare ca iar nu va prinde ochelari – omul mai statuse la aceasta coada si in alte zile – barbatului i s-a facut rau.
Tot din cauza epuizarii si a statului in picioare cu orele, mai mulþi dintre pensionarii care se luptau la coada ca la un meci de rugbi au avut probleme cu tensiunea si a fost nevoie de interventia medicilor, vreo doua sau trei cazuri trebuind sa fie transportate pentru ingr4ijiri mai complexe la spital.
Pana acum aproape 3.000 de brasoveni fara posibilitati materiale au fost consultati si au primit cate o pereche de ochelari gratuit.
Specialistii oftalmologi au venit din Canada si muncesc voluntar, doar pe masa si casa.
Ca muli dintre cei care au luptat pe la portile stadionului probabil chiar nu prea si-ar putea permite cu usurinta o pereche noua de ochelari o cred, chiar si daca ne gandim la cea mai ieftina pereche. Dar au fost si destui pretendenti care nu pareau a fi chiar asa de saraci incat sa nu-si poata procura acea „bicicleta” cu care sa vada mai bine cum se barfeste la coltul blocului. Caci am vazut destule babete aranjate, vopsite, rujate, fardate, cu destul „goldeanu” pe degete, care acestea erau cele ce se agitau si tipau mai tare. Oare nici acestea nu au bani sa-si ia ochelari de la magazin?
Si uite ca romanasul nostru, plus etniile conlocuitoare preluand obiceiul autohton, a ajuns ca negrul african al secolelor XVI si XVII cand era luat sclav cu ceva margeluse colorate si cateva oglinjoare! Vai de cei invinsi!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.