Accident oltenesc

Accident oltenesc

0 342

Intr-o comuna din judetul Gorj a avut loc un accident in care a murit un om, iar moartea unui om nu este prilej de bucurie.
Cum s-a petrecut totul?
O caruta trasa de un cal mergea pe una din ulitele satului. La un moment dat, trecand pe langa atelaj doua masini mai zgomotoase, calul, care si pana atunci avusese un comportament destul de ciudat, s-a speriat si a scapat din frau, carutasul, un localnic de 56 de ani, nemaiputandu-i stapani reactiile.Luand-o razna, calul a dat buzna taman peste un batran de 86 de ani, care iesise si el pe bancuta din fata portii, cum este obiceiul pe la tara, batran pe care l-a facut harcea-parcea. Medicul din echipajul Salvarii nu a mai putut decat constata decesul.
A sosit Politia si a inceput cercetarile. Carutasului, pe numele sau Ion Dragan, i s-au luat probe pentru stabilirea alcoolemiei,care s-a dovedit a fi de o,26/la mie, el recunoscand ca bause cate ceva cu vreo doua ore inainte, cand schimbase cu un geambas tigan caii. Si acum incepe partea ciudata a accidentului, Ceva ce „n-a vazut Parisul”.
In urma marturiilor depuse de lumea aflata la fata locului in momentul accidentului, politistii au recoltat probe pentru stabilirea alcoolemiei si de la cal, caci toti martorii, sateni cu experienta vietii in mediul rural, au sustinut ca si calul era baut.
Nu, nu este o gluma. Martorii au sustinut ca geambasii de cai, mai ales tiganii, dau animalelor de baut inainte de a le vinde, pentru ca acestea sa para mai sprintare si mai cu vlaga, iar acest lucru pare sa se fi petrecut si cu acest cal din satul oltenesc.
Daca va fi gasit vinovat, carutasul va suferi rigorile legii pentru omor din culpa, invinuit fiind si de faptul ca nu-si cunostea animalul si reactiile acestuia. Politia ii cauta acuma si pe geambasul de la care fusese cumparat calul nu cu mult timp inaintea petrecerii accidentului, care probabil va fi si el incadrat printre articolele Codului Penal.
Dar oare calul ce va pati si cum i se va stabili alcoolemia? Ca este de cateva ori mai mare si mai tare ca omul.
Si uite ca oltenii sunt iar mai ‘otzi si mai smecheri !

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.