Accident mortal in Piatra Craiului

Accident mortal in Piatra Craiului

0 165

Sambata seara, o tanara a murit dupa ce a cazut intr-o prapastie din Piatra Craiului, masivul de langa Zarnestii de Brasov.
Acolo sus pe munte, inca mai sunt ceva zapezi netopite, asa ca turista si-a dat drumul la vale, pe o pelerina si in joaca, dar nu s-a mai putut opri.
Accidentul s-a petrecut in jurul 21.30. Salvamontistii zarnesteni, zece la numar, au plecat imediat si au ajuns in doua ore la locul tragediei.
In caderea ei, tanara s-a lovit puternic la cap si se pare ca avea si o fractura a coloanei,leziuni care au dus la moartea ei chiar pe targa cu care era transportata de salvamontisti.
Tanara, in varsta de 24 de ani si venind de la Bacau, era studenta la ASE Bucuresti si urma un curs de pregatire montana la un club de profil, aceasta excursie fiind prima in cadrul pregatirilor. Ea se afla pe munte cu cativa prieteni si colegi de club. Grupul incerca sa coboare spre campingul de corturi amenajat ceva mai jos, cu toate ca se lasase intunericul, iar grupul se abatuse de la traseul marcat, turistii neavand asupra lor lanterne sau alte surse de lumina. Tanara, in ciuda avertizarilor ghizilor, s-a avantat in acea excapada de alunecare care i-a adus sfarsitul.
Din pacate, zbenguiala indusa de o stare de satisfactie in urma petrecerii unei frumoase zile in mijlocul naturii, coroborata cu o pregatire inadecvata, chiar inconstienta, in efectuarea unei drumetii pe un masiv muntos socotit ca periculos pentru cei ce nu respecta elementarele reguli in vizitarea lui, cu aventura unei coborari pe intuneric si fara cunoasterea exacta a locului, iata cum toate acestea au curmat inca o viata abia inceputa spre realizare.
Este pacat ca sunt inca destule persoane, mai ales tinere, care nu asculta de sfaturile si atentionarile salvamontistilor si a altor cunoscatori ai muntelui si se avanta aiurea in spatii unde fiecare pas trebuie calculat cu grija, in caz contrar orice greseala urmand sa fie platita, cum s-a intamplat si cu aceasta tanara care a platit cu pretul vietii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.