Accident feroviar

Accident feroviar

0 56

In Bistriþa-Nasaud a avut loc ieri un (nou)accident feroviar, in care un tren accelerat a fost lovit de o locomotiva. In urma tamponarii violente, doua persoane sunt grav ranite
Accidentul s-a petrecut in localitatea Romuli din judetul Bistriþa-Nasaud. Un tren accelerat care se deplasa pe ruta Sighetul Marmatiei -Timisoara a fost lovit de o locomotiva. Doua persoane au fost grav ranite in urma impactului dintre cele doua locomotive.
„Sunt doua persoane grav ranite, este vorba de o femeie si un barbat. E foarte greu de ajuns la tren, e departe de sosea”, a declarat Vasile Trifan de la ISU Bistrita-Nasaud.
Aproximativ 15 persoane au suferit lovituri la cap. La fata locului s-au deplasat doua ambulante care acorda primul ajutor.
„Locomotiva este sarita de pe sine, trenul, nu. Nu stiu ce s-a putut intampla. Am gasit un batran lovit mai grav la cap, are o planga de 6-7 centimentri, i-am dat noi primul ajutor, dar am inteles ca mai sunt inca trei persoane ranite. Le cautam acum prin tren. Calea ferata e blocata, nu cred ca se va putea debloca mai repede de trei-patru ore”, a spus primarul din Romuli, Ion Monita.
Locomotiva trenului care circula pe relatia Timisoara – Sighetu Marmatiei s-a defectat. Locomotiva venita pentru a tracta trenul ramas intre statii s-a cuplat de acesta cu viteza prea mare.
„Acceleratul 1923, care circula dinspre Sighetul Marmatiei spre Timisoara, stationa, in urma unei defectiuni, intre statiile Fiad si Romuli, iar locomotiva de ajutor, care a fost trimisa, avea viteza prea mare si a intrat in locomotiva acceleratul care stationa”, a spus Liviu Pescarasu, directorul general al CFR Calatori.

Defectiuni, neatentie sau proasta informare, pagube. Asa a ajuns sa fie “a doua armata a tarii”, cu era socotit si numit CFR-ul. Toate la CFR par obosite si imbatranite, la fel cum este si guvernul din care face parte ministrul Radu Berceanu, dand explicatii ca dintr-o crunta agonie. De aceea ar cam fi cazul sa se arunce la gunoi ce este putred in aceasta Danemarca.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.