Accident asteptat ?

Accident asteptat ?

0 218

Acesta s-a petrecut acum doua zile pe trecerea de pietoni din zona sensului giratoriu de la Gara Brasov-Calatori, sens giratoriu amenajat acolo cu mai putin de un an in urma.
Ca si aceste sensuri giratorii isi au rostul lor, acest lucru a fost dovedit in marile orase ale lumii, fluidizand circulatia in intersectii aglomerate si foarte aglomerate. In plus, pe langa aceste sensuri giratorii au fost amenajate si pasaje subterane pentru pietoni. Acest lucru se poate vedea si in Bucuresti, nu trebuie sa umbli mai stiu eu pe unde.
Dar Brasovul este mai cu motz, ca un sat de dincolo de Carpatii Orientali, cu sens giratoriu in fata carciumii comunale, ca sa nu se incurce cal cu om si caruta, in trecere pe la „locul sfant”.
Dar edilul nostru sef a vrut,zor-nevoie, sa arate cat de harnic este el si a pus sa se faca lucruri negandite bine si temeinic, cum am mai semnalat in randurile cotidianului nostru. Printre acestea si sensurile giratorii brasovene.
Nu stiu pe unde a mai vazut domnul Scripcaru ca, la infiintarea unui sens giratoriu, sa nu se aiba grija si de eliminarea traficului pietonal de la nivelul celui rutier, in general prin subteran, dar asa ceva nu s-a facut in Brasov, fiind infiintate doar niste treceri de pietoni putintel mai „hacana” de sens, insa periculos de aproape – in cazul celui de la gara, mai ales – fata de infernalul trafic rutier. Ba se poate vedea ca, datorita acestor treceri, necesare pentru ca sunt multi pietoni obligati de importanta zonei sa traverseze, se creaza imbulzeala de masini, de multe ori, in loc sa existe fluidizarea circulatiei.
Si astfel, o femeie de circa 50 de ani a fost calcata pe o asemenea trecere de un camion, care i-a trecut peste picioare, femeia dand si cu capul de asfalt in cadere. A fost transportata urgent la spital, insa medicii nu se pot pronunta inca asupra starii ei.
Cei cu care am discutat la fata locului au fost categoric impotriva starii de fapt actuale, mai ales varstnicii sau cei cu copii mici, care spun ca nu trebuiau desfiintate stopurile, pentru a putea trece si ei linistiti si nu in conditiile actuale de nesiguranta.
Iar faptul ca se va termina intr-o buna zi ocolitoarea si traficul greu va fi scos din acea zona nu incalzeste, pe moment, pe nimeni, pericolul ramanand real si de necontestat, acest lucru trebuind sa-l puna pe ganduri pe domnul Scripcaru spre gasirea unor solutii.
Iar daca accidentata va muri, el va trebui sa aiba mustrari de constiinta in calitate de autor moral, caci a dat peste cap Brasovul in dorinta de a se evidentia cu lucrari de suprafata, nu intotdeauna urgent necesare, dar aducatoare de profit.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.