Acces liber in Cetatea Rasnov

Acces liber in Cetatea Rasnov

0 55

Societatea care administreaza Cetatea Rasnov a ramas pe…. Drumuri Publicitare! Asta dupa Primaria Rasnov a reusit, prin executor judecatoresc, sa instituie sechestru asupra bunurilor din cetate si sa evacueze firma DP Drumuri Publicitare SRL ce administreaza de opt ani obiectivul istoric rasnovean. La capatul a mai bine de patru ani de eforturi de a rezilia contractul de asociere in participatiune pentru exploatarea Cetatii Rasnov, municipalitatea locala face un pas important in recuperarea posesiei asupra fortaretei.
In felul acesta, edilul-sef al Rasnovului scapa nu doar de un partener care si-a incalcat obligatiile contractuale ci si de nesiguranta investitiilor de circa un milion de euro pe care Primaria Rasnov le-a facut la Cetate, in conditiile in care obiectivul era in litigiu si orice injectare de bani era hazardata. Societatea condusa de Jane Drera (fiica italianului Alberto cu care Primaria Rasnov semna contractul pagubos in anul 2000) si sotul irlandez al acesteia, Car Aldred, n-a reusit sa convinga autoritatile judecatoresti rasnovene de temeinicia recuzarii executorului judecatoresc.
Dupa ce si-a vazut protejate investitiile in sistemul de iluminare si cel de acces la Cetate, Primaria Rasnov isi permite nu doar sa se gandeasca la alte facilitati, cum este trenuletul cu cremaliera care sa urce din centrul orasului pana la fortareata. Municipalitatea ofera chiar si o mostra de larghete, anuntand ca, prin decizia Consiliului Local de astazi, va asigura saptamana viitoare intrarea libera a turistilor in Cetate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.