Acces la internet in timpul probei de informatica la BAC 2010

Acces la internet in timpul probei de informatica la BAC 2010

0 53

La http://subiecte2010.edu.ro se gaseste atat structura subiectelor pentru probele de competente lingvistice si digitale care vor incepe in februarie, cat si cea pentru probele scrise.
Ineditul acestei editii a BAC-ului consta nu numai in noul program de desfasurare a examenului, ci si modul de desfasurare a acestora.
Anul 2010, aduce o proba obligatorie
La proba de informatica, elevii vor primi un singur subiect, pentru care vor avea la dispozitie 90 de minute. Subiectul va avea patru parti, dintre care una despre utilizarea internetului.
In timpul probei de informatica, candidatii vor avea acces la reteaua de internet o jumatate de ora, timp in care ei vor putea rezolva cerintele legate de utilizarea retelei de comunicare.
Tot la informatica, elevii vor avea de rezolvat o problema in care sa foloseasca cunostintele dobandite despre procesoarele de texte, calculul tabelar si bazele de date. Examenul de informatica va avea loc in laboratorul de informatica, iar fiecare candidat va avea un subiect diferit fata de colegii lui din sala.
La proba de comunicare orala in limba romana, elevilor li se va da un text literar sau un articol dintr-o publicatie, despre care vor trebui sa spuna cui i se adreseaza si ce tip de text este. De asemenea, una dintre cerintele probei este ca elevii sa sustina cu argumente opinia care se desprinde din textul dat.
Proba de limba straina va avea trei etape: proba scrisa (90 de minute), exprimare orala (15 minute) si intelegerea textului audiat (20 de minute). La proba scrisa, elevii vor primi un text si niste intrebari cu privire la continutul acestuia. Inscrierile pentru examenul de Bac incep in decembrie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.