Academie Celta Vigo la Brasov

Academie Celta Vigo la Brasov

0 1632

Celta Vigo isi va deschide o academie de fotbal la Brasov pentru sud-estul Europei! Primaria Brasov, clubul brasovean Coltea si cel spaniol Celta Vigo vor colabora la capitolul copii si juniori. Celta Vigo are unul din cele mai puternice centre de copii si juniori din Spania, tara care are cel mai puternic campionat de fotbal din lume

Celta Vigo isi va deschide o academie de fotbal la Brasov pentru sud-estul Europei! Primaria Brasov, clubul brasovean Coltea si cel spaniol Celta Vigo vor colabora la capitolul copii si juniori. Celta Vigo are unul din cele mai puternice centre de copii si juniori din Spania, tara care are cel mai puternic campionat de fotbal din lume. Sosirea spaniolilor la Brasov inseamna o noua dimensiune a dezvoltarii fotbalului juvenil la Brasov.
Doi jucatori formati de Celta Vigo vor face parte din lotul campioanei continentale de la turneul final al Campionatului European.
Alti patru fotbalisti formati la clubul din Galicia joaca la echipa de juniori a Spaniei si foarte multi fotbalisti crescuti la Vigo evolueaza in cel mai puternic campionat din lume, Primera Division. Cu o asemenea carte de vizita, clubul din Spania a ales Brasovul pentru fondarea unei academii de fotbal care sa creasca jucatori in Europa de Sud-Est. Cum fotbalul din orasul nostru trece printr-o perioada extrem de dificila, Primaria Brasov a decis sa investeasca in copii si juniori pentru ca acest sport sa beneficieze de un viitor de cel mai bun nivel.
Pentru copiii crescuti de Celta Brasov, cum se va numi academia de fotbal din orasul nostru, este o veste cum nu se poate mai buna. Presedintele clubului Coltea, Ciprian Jurubescu, se bucura de deschiderea aratata de primar pentru acest proiect.
Micutii fotbalisti vor beneficia de toate cunostintele scolii de fotbal a Celtei iar antrenorii vor urcelta vigo1ma si ei cursuri tinute de spanioli. In fiecare an, o grupa de copii si juniori va participa la un turneu la Vigo iar colaborarea va fi extrem de ampla. Ciprian Jurubescu a venit cu propunerea catre Primaria Brasov, ca urmare a unei mai vechi prietenii cu conducerea clubului galician.
Presedintele clubului Coltea ii avertizeaza insa pe mici fotbalisti ca doar numele de Celta Vigo nu inseamna nimic fara multa munca si ambitie din partea lor.
Deschiderea academiei inseamna ca orice jucator poate ajunge mult mai usor la Celta Vigo sau in Primera Division, insa este vorba doar despre jucatorii de exceptie, mai ales ca spaniolii au academii pe intreg mapamondul. Copiii vor fi crescuti in primul rand pentru fotbalul brasovean, insa totul va decurge la fel ca la clubul spaniol.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.