Academician Eugen Simion, despre disparitia lui Cornelu Vadim Tudor

Academician Eugen Simion, despre disparitia lui Cornelu Vadim Tudor

0 503

„Dumnezeu să îl odihnească pe Vadim.! N-am prea vorbit cu el, poate o singură dată am primit un telefon , acum câteva zile, Vroia să dea o carte Bibliotecii Academiei, o carte cu dedicaţii ale poeţilor, se despărţea cu greu de carte şi vroia să găsească bani pentru revista…. n-am reuşit însă să îl ajut.

Făcea parte din grupul „Săptămâna”, eu nu eram prieten cu ei, ci cu Marin Preda şi eram mai degrabă o victimă a revistei respective. Dar asta s-a întâmplat demult.
Mai avea o calitate: era un bun orator. El şi Păunescu erau poate cei mai buni oratori din parlamentul românesc.
Vadim avea o corerenţă şi o forţă a discursului care se impunea, chiar dacă erai sau nu de acord cu el. El se confrunta cu discursul antiromânesc, împotriva valorilor şi identităţii noastre.
Atât timp cât există personaje ca Laszlo Tokes, care spune lucruri abominabile despre poporul român….surprinzător de la un creştin, de la un om al Bisericii, trebuie să existe şi în partea cealaltă un discurs la fel de vehement.
Discursul lui Vadim Tudor va fi continuat în politică
, poate modernizat….un tip de extremism naşte un răspuns,probabil la fel de extremist.
„Nu îl puteai ignora pe poet şi uneori spunea lucruri corecte, pe faţă, directe…unele dintre temele sale nu erau false din punct de vedere politic”, a povestit Eugen Simion la Realitatea TV.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.