Academia Romana isi deschide portile pentru public

Academia Romana isi deschide portile pentru public

0 112

Academia Romana va sarbatori, pe 4 aprilie, 141 de ani de la infiintare, moment ce va fi marcat prin deschiderea portilor institutiei timp de cinci ore pentru publicul larg. Ziua usilor deschise la Academia Romana va marca implinirea a 141 de ani de la infiintarea, in anul 1866, prin Decretul nr. 582, a Societatii Literare Romane, cu misiunea „de a determina ortografia limbii romane, de a elabora gramatica limbii romane, de a incepe si realiza lucrarea dictionarului roman”.


Potrivit Academiei, persoanele interesate sa cunoasca mai multe despre activitatea academica sunt invitate sa viziteze forul pe 4 aprilie intre orele 8.00-10.00 si 12.00-15.00.


Societatea Academica Romana s-a transformat in 1879 in Academia Romana, avand misiunea de a se preocupa de „cultura limbei si istoriei nationale, a stiintelor si a frumoaselor arte”. In 1948, institutia a devenit Academia Republicii Populare Romane si, in 1965, Academia Republicii Socialiste Romania. Dupa 1989 a redevenit Academia Romana, iar incepand cu 1989 este forul suprem de stiinta si cultura din Romania. Academia Romana are in prezent 14 sectii: filologie si literatura; stiinte istorice si arheologie; stiinte matematice; fizice; chimice; geonomice; tehnice; biologice; medicale, agricole si silvice; economice, juridice si sociologie; filosofie, teologie, psihologie si pedagogie; arte, arhitectura si audio-vizual; stiinta si tehnologia informatiei.


In cele 64 de institute si centre de cercetare ale forului isi desfasoara activitatea aproximativ 1.800 de cercetatori atestati.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.