Acadele cu aroma de… telina

Acadele cu aroma de… telina

0 139

Acadelele sunt unele dintre cele mai vechi si mai traditionale bomboane de pe piata. Inca de cand se vindeau pe la balciuri in forma de cocosel sau mai stiu eu ce alte forme colorate, pentru a lua ochii micilor consumatori, erau preferatele targurilor de acest fel.
Iata ca, acum in anul 2008, acest produs traditional capata culori si, mai ales, arome cu adevarat inedite si nemaiintalnite intr-un astfel de „dulce”.
Acadele cu aroma de cola Chupa Chups crazy Dips cola sunt un produs fabricat in mare parte din zahar, cu un element surprinza: telina.
Nu este clar care este scopul ei, insa profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca persoanele cu alergie la aceasta leguma trebuie sa testeze reactia organismului la acest produs.
Precauti trebuie sa fie si cei cu intoleranta la lactoza. Cantitatea mare de zahar face ca acesta acadea sa fie dezechilibrata nutritional. Mai mult, pancreasul endocrin va avea de suferit, fiind nevoit sa secrete o cantitate mare de insulina intr-o perioada de timp foarte scurta.
Din cauza compozitiei, produsul are si o valoare energetica foarte ridicata si de aceea nu este recomandat supraponderalilor si obezilor.
Prezenta glucidelor intr-o pondere atat de mare, face ca produsul sa nu fie recomandat nici celor cu probleme stomatologice, cu afectiuni ale tractusului digestiv, celor cu maladii cardiovasculare, copiilor. Diabeticii vor cere sfatul medicului curant.
Ingrediente: Zahar, sirop de glucoza, lactoza, acidifiant (acid citric E330), extract de malt, dioxid de carbon, aroma, contine telina. Valoarea energetica 100 g1680 kj/394 kcal.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.