Abuzuri in piata Dacia

Abuzuri in piata Dacia

0 150

Urmatoarele randuri sunt scrise pe proprie raspundere si in cunostinta de cauza,asa,ca sa nu zica unii ca fabulez gazetareste,cum se mai intampla uneori prin diferite publicatii.
Cetateanul Dan Bota l-a sesizat pe ziaristul Dan Bota ca in piata „Dacia” nu toate lucrurile se petrec cum trebuie.
In ce sens?
Cetateanul Dan Bota,pana sa redevina ziarist,a vandut,periodic si pe baza de procura speciala
– o patalama anexata,in cazul de fata,certificatului de producator al unor cunostinte din jud.
Dambovita,cand acestea mai aveau treaba si pe camp (altfel cum naiba produci in agricultura?)
– iar in afara procurii avand asentimentul,legal,al Institutiei Prefectului,zarzavaturile acelor damboviteni.
Cetateanul Dan Bota a intampinat,chiar cu procura speciala asupra sa,greutati si interdictii si pana sa ajunga in audienta la prefect,acestea fiindu-i pricinuite de viceprimarul Adrian Gabor,pe atunci cu pietele, si de seful pietelor,un anume Vasile Cristian,fost gardian public,slab si jigarit,acuma gras ca inainte de Ignat.
Se stie ca procura permite unei persoane sa actioneze in numele alteia,care a imputernicit-o in acest sens prin parafa autentificatoare a unui notar.
Cetateanului Dan Bota,reprezentand interesele unor producatori agricoli in piata „Dacia” Brasov, au inceput sa i se puna bete in roate din momentul in care a inceput sa picteze pe legume mai deosebite ca forma moaca basesciana sau scripcariana,caricaturizand astfel existenta acestor aparitii pedeliste in functii de conducere.
Dreptul si simpatia lui.
Si ca sa cunoasca stimatii cititori si legea:HG 661 prevede,printre altele,ca pot comercializa produse agroalimentare persoanele inscrise in certificatul de producator.Insa in toata aceasta hotarare guvernamentala nu sta scrisa vreo interdictie privitor la procura.Ar fi si stupid.
Dupa care i s-a interzis cetateanului Dan Bota accesul ca vanzator (cu procura) in spatele tarabei,cu toate ca era acceptat de cumparatori.
Toate acestea au fost aplicate de seful pietei „Dacia”,ori personal – cetateanul Dan Bota a trecut si trece peste felul in care i s-a adresat acest pitic in angrenajul social,pe numele sau Dorian Constantin – ori prin catelul sau de serviciu,un anume Tibi,care nu a vrut sa-si decline tot numele cand i l-a solicitat ziaristul Dan Bota.
Ba mai mult,ramanandu-le acelor damboviteni ceva marfa pe taraba,ei trebuind sa plece,din motive de sanatate feminina,acasa -alataieri,31.08.2008,zi scurta pe piata,cu toate ca taxa este perceputa ca pentru o zi intreaga – cetateanul Dan Bota a dorit sa o termine el de vandut, ca recunostinta pentru o datorie veche,morala si materiala.
Dar a intervenit acest Tibi – un soi de mic Boc basescian – si,cu ajutorul politiei comunitare, l-a indepartat,sub amenintarea amendarii,din piata,de data aceasta avand,din punct de vedere al actelor,dreptate.
In acest timp,prin trecerea pe langa alte tarabe,micii zbiri ai pietei inchid ochii,in raport de cat de plina este plasa dusa de unul sau altul la birouri.
Taranii,saracii, nu au curajul sa se puna cu „domnii” de la oras,si ar fi greu de gasit careva care sa spuna adevarul in locul ciubucului,cu toate ca pe deasupra pietii „Dacia” cam pluteste parfum de DNA – ca,probabil,peste toate pietele brasovene.
Iar ziaristul Dan Bota recomanda amploaiatilor primariali sa nu ii defavorizeze pe cei pe care cetateanul Dan Bota a vrut sa-i ajute,ca s-ar putea sa bazaie cine stie ce muscoi pe la caciulile lor.Caci cetateanul Dan Bota vrea sa traiasca intr-o lume a pacii si intelegerii,
Dar cand inchizi ochii la alte atatea cazuri – ochi inchisi sub obladuirea pedelista a conducerii – si pacifistul Dan Bota s-ar putea sa-i spuna ziaristului cu acelasi nume mult mai multe dintre abuzurile ce se petrec in piata „Dacia”,ca sa stie tot poporul – si,speram, autoritatile in drept – de ce preturile sunt uneori mai mari si cum pot unii sa aiba bani de buzunar ca sa manance frisca din cupe aurite.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.