Absurditate italiana

Absurditate italiana

0 191

Roma cere Bucurestiului sa garanteze, de acum incolo, ca in Italia nu vor mai ajunge infractori romani.
Ati auzit tampenie mai mare? Adica ingradim libertatea de circulatie in cadrul Uniunii Europene?Aaa, autoritatile noastre pot colabora cu cele din Italia, in sensul de a furniza date din trecutul lui X sau Y. Dar nu-mi pot bloca oameni la granita care sa ia la puricat pe fiecare trecator. Si doar se stie ca peste tot exista, pe langa grau, si negina, aceasta iesind in evidenta prin culoare.
Franco Frattini zice, cam poruncitor si deplasat, catre noi: „Romanii trebuie sa ne dea asigurari ca nu vor mai fi infractori romani pe strazile noastre. Noi consideram Romania un partener strategic, eu am fost unul dintre principalii avocati ai Romaniei in Uniunea Europeana.”
Il intreb pe acest domn, care se lauda ca a fost avocatul Romaniei in Uniunea Europeana, fara sa spuna ca a facut-o nu din proprie convingere, ci bagat la inaintare de interese occidentale, cum ar puteas da el asigurari Romaniei ca nu vor ajunge la noi mafioti de-ai lor, ca-i gasca mare pe acoloDottore Frattini mai zice: „Italia vrea sa clarifice odata pentru totdeauna ca primim si vom primi in continuare romanii care lucreaza respectand legea, dar in acelasi timp ca vom fi fermi fata de cei care nu respecta legea.”
Corect, cand prinzi vulpe in cotet, arde-o! Cine te impiedica? Asa ca, daca il prinzi pe romanas cu nasoala, arde-l cat poti si dupa legea ta, ba chiar trimite-l la galere. Dar nu-mi poti cere mie, tocmai din celalalt capat al satului, sa opresc vulpea sa-ti viziteze cotetul.

Pe de alta parte este drept ca romanii – eu zic sa cititi tiganii – prezinta in Italia cea mai mare rata a infractionalitatii in cadrul natiilor reprezentate acolo de imigranti, cu procente de peste 16% in acest domeniu. Repet, dintre imigranti. Caci este normal ca italienii, fiind la ei acasa, dau grosul, asa cum este peste tot. Dar ai nostri prea au facut-o si o fac de oaie pe acolo, mai ales gruparile de tigani care s-au adunat in Italia pentru ca nu au mai avut loc de intors prin Romania. Si nu putem refuza sa-i intelegem si pe italieni, caci nici noua nu ne-ar conveni sa ne napadeasca scursorile lor si sa nu mai indraznim sa iesim de prin case.

Singurul lucru intelept, in contextul in care s-a ajuns, ar fi sa se inceteze cu strigaturi peste gard si sa se treaca, in cadrul unei conlucrari in domeniu, la eradicarea fenomenului si cat mai din radacini. Iar acest lucru nu va vi posibil fara sanarea societatii romanesti in ansamblu si prin eradicarea mafiei tiganesti de la noi, precum si a coruptiei din cadrul Politiei romane.

Dan Bota .

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.