Absolventii nu se inghesuie sa se inscrie la AJOFM

Absolventii nu se inghesuie sa se inscrie la AJOFM

0 312

Multi dintre absolventii de liceu nu urmeaza o facultate in timp ce altii nu reusesc sa se angajeze. Unora li se refuza angajarea pe motiva ca nu au experienta in domeniu, dar sunt si tineri care nu chef nici sa lucreze, nici sa studieze. Putini dintre cei care ies de pe bancile scolii stiu ca au posibilitatea de a obtine un ajutor de somaj iar altii afla prea tarziu

Multi dintre absolventii de liceu nu urmeaza o facultate in timp ce altii nu reusesc sa se angajeze. Unora li se refuza angajarea pe motiva ca nu au experienta in domeniu, dar sunt si tineri care nu chef nici sa lucreze, nici sa studieze.
Putini dintre cei care ies de pe bancile scolii stiu ca au posibilitatea de a obtine un ajutor de somaj iar altii afla prea tarziu, cand deja nu mai pot beneficia de bani. Reprezentantii Agentiei Judetene de Ocupare Fortelor de Munca i-au informat ieri pe elevi cu privire la obligatiile pe care le au dupa terminarea liceului.
Experientele anterioare arata ca elevii sunt reticenti sa se inscrie in evidentele AJOFM. In urma cu doi ani au fost inregistrati la agentie 700 de elevi, numar in scadere in acest an. Doar 500 dintre cei care au iesit de pe bancile scolii au fost inregistrati la AJOFM.ajofm elevi1
Elevii considera important sa poarte astfel de discutii cu inspectorii si consilierii pentru a afla ce posibilitati le aduce viitorul.
La sfarsit, elevii au primit un caiet cu instructiuni in care le este explicat cum sa realizeze un CV, aceasta fiind prima etapa inainte de a incepe cautarea unui loc de munca.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.