Absenteismul scolar este incurajat de lege

Absenteismul scolar este incurajat de lege

0 94
15 liceeni au fost prinsi de politisti miercuri chiulind de la cursuri. Unii dintre ei venisera de la marginea orasului pentru a-si bea cafeaua in centrul vechi al Brasovului. Oamenii legii nu pot face mare lucru pentru a starpi fenomenul pentru ca nu exista nicio prevedere legala care sa incrimineze chiulul iar adolescentii profita din plin de aceasta lacuna.
Absenteismul scolar este un fenomen cu cifre din ce in ce mai ingrijoratoare in randul elevilor brasoveni. In cadrul actiunilor menite sa ii descurajeze pe adolescenti sa chiuleasca, politistii de proximitate au descins miercuri in cateva baruri si cafenele aflate in apropierea unitatilor scolare.
15 tineri cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani au fost gasiti in barurile din centrul vechi. Politistii au ramas surprinsi sa constate ca unii din ei venoâisera tocmai de la Colegiul Tehnic "Remus Radulet" pentru a-si bea cafeaua. Din pacate, oamenii legii nu au putut face mare lucru pentru ca nu exista o prevedere legala care sa incrimineze chiulul si sa justifice interventia politistilor, spune subcomisarul de proximitate George Baciu.
Actiunea de prevenire si combatere a absenteismului scolar continua si joi iar centralizarea datelor va fi gata pana pe 8 martie.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.