Abatere de la protocoalele terapeutice sau malpraxis?

Abatere de la protocoalele terapeutice sau malpraxis?

0 148

Intre aceste doua optiuni trebuie sa aleaga Colegiul Medicilor Brasov in cazul unei operatii efectuate in urma cu o luna la Spitalul de Copii. Seful sectiei de Chirurgie il acuza pe unul dintre medicii spitalului ca a gresit extirpandu-i un testicul unui pacient in varsta de doi ani. Medicul acuzat sustine insa ca a prodat corect si respinge acuzele.
In urma cu o luna, doctorul Madi Marinca de la Spitalul de Pediatrie a operat un baietel in virsta de un an pe care parintii l-au dus la spital pentru ca avea un testicul necoborit in scrot, o afectiune des intilnita la baietei. Copilul a fost programat pentru operatie a doua zi. Dupa analizarea actului medical, conducerea sectiei de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a depus o sesizare la Colegiul Medicilor pentru abatere de la protocoalele terapeutice.
Medicul acuzat considera insa ca a procedat corect, mai ales ca analizele ulterioare au aratat ca daca organul nu ar fi fost extirpat se putea transforma in tumora maligna.
O comisie de specialitate de la Colegiul Medicilor din Brasov cerceteaza cazul iar raportul anchetei va fi facut public in circa doua saptamani.
Medicii sustin ca baietelul operat se va putea dezvolta normal, cel de-al doilea testicul putind prelua si sustine functiile celui extras. Familia micutului nu a depus plangere.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.