Aavizele reduse la jumatate pentru IMM-uri

Aavizele reduse la jumatate pentru IMM-uri

0 159

Ministerul pentru IMM promite, pentru noile proiecte de investitii ale companiilor, cu fonduri UE, se vor solicita 9 avize in loc de 18, cate sunt in prezent.
In cursul acestei luni vor aparea Ghidurile solicitantului pentru noile cereri de proiecte in vederea obtinerii de fonduri europene, pentru investitii ale IMM, a anuntat Mariana Spranceana, reprezentant al institutiei de resort, in cadrul unei conferinte desfasurata marti, 17 martie.
Noile Ghiduri ale solicitantului vor fi publicate pe site-ul nou infiintatei Agentii pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (www.animmc.ro)
Reprezentantul institutiei, Mariana Spranceana, a explicat ca „au fost eliminate o serie de avize si certificari, care, am constatat ca ingreunau procesul de elaborare a dosarelor.
„De la 18 avize solicitate pana acum, numarul acestora a fost redus la 9”, a spus aceasta. Spre exemplu, avizul de mediu va fi prezentat doar dupa procesul de evaluare, daca proiectul este declarat castigator.
De asemenea, „pentru a scurta procesul de evaluare, s-a decis ca primele doua etape – conformitatea administrativa si evaluarea eligibilitatii sa fie comasate. In acelasi timp, au fost propuse si alocari financiare mai mari, dar vom vedea ce va decide Autoritatea de Management”, a explicat oficialul citat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.