A sosit ora de iarna

A sosit ora de iarna

0 59

Ca sa nu uitam ca ne paste o iarna din care nu se stie cum vom iesi, de sambata Romania va trece la ora de iarna. Este drept, nu trebuie sa stati treji in noaptea de 24 spre 25 octombrie, ca sa panditi ora cand va veti potrivi ceasurile. Asta o puteti face ori inainte de a va culca, ori duminica, la cafeluta.
Astfel, ora 4.00 va deveni ora 3.00.

Ca de obicei, potrivit CFR Calatori, trecerea la noua ora nu va modifica mersul trenurilor. In noaptea de 24/ 25 octombrie, toate trenurile de calatori, care au ora de plecare din statiile de formare dupa ora 4.00, ora oficiala de vara, vor pleca la orele din mersul de tren in vigoare, respectand ora Europei Orientale. De asemenea, trenurile de calatori aflate in circulatie dupa ora 4.00, ora oficiala de vara, vor opri in statiile din parcurs stabilite, unde vor staþiona pana la ora de plecare din orarul in vigoare dupa noua ora a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanta scurta pana la statia finala isi vor continua mersul pana la capat.

Asta in ce priveste calatoria pe calea ferata. Dar cum circula trenurile prin tara si sub indrumarea lui Radu Berceanu, este clar: stii cand pleci, cu ajunsul este alta poveste, asa ca lamuririle date de CFR Calatori vi le-am prezentat ca fapt divers.

In rest, nefiind vorba sa va intalniti in spatiu cu vreo cometa, viata se va desfasura normal si cu speranta ca vom apuca si trecerea la ora de vara de la anul.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.