A scazut numarul asistatilor social

A scazut numarul asistatilor social

0 88

Conditiile mai stricte pentru ca o persoana sa primeasca ajutor social a redus numarul acestora la nivelul judetului cu circa 35%. Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale verifica fiecare amanunt din dosarele depuse pentru primirea ajutorului social. La cele mai mici nereguli depistate, dosarele sunt trimise inapoi catre primarii. La Ticus, un sfert din populatie este asistata social.
Conditiile care trebuie indeplinite pentru ca o persoana sa primeasca ajutor social s-au inasprit. De exemplu, beneficiarul trebui sa faca dovada, din 3 in 3 luni, ca nu realizeaza alte venituri. Persoanele care sunt apte de munca si beneficiaza de ajutor trebuie sa demonstreze, lunar, ca sunt in evidenta ajofm, ca nu au refuzat nejustificat nici un loc de munca sau ca nu au refuzat participarea la cursuri de formare profesionala. De asemenea, detinerea anumitor bunuri fac ca o persoana sa nu mai fie eligibila pentru primirea ajutorului social. Astfel ca primariile din judet si asistentii sociali trebuie sa fie mai atenti la intocmirea dosarelor si la anchetele pe care le desfasoara.
In unele localitati, problema este de personal. Asistentii sociali sunt mult prea putini comparativ cu numarul asistatilor. In municipiul Brasov, 0,1% din populatie beneficiaza de ajutor social, pe cand, in localitatea TicuÅŸ, un sfert din populatie este asistata social.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.