A reizbucnit …Lupta pentru Pace!!

A reizbucnit …Lupta pentru Pace!!

0 419

Polonia își suspendă micul trafic frontalier cu enclava rusă Kaliningrad și restabilește controalele la frontierele sale, în așteptarea summitului NATO ce se va desfășura în perioada 8-9 iulie la Varșovia și a Zilelor Mondiale ale Tineretului (ZMT), care vor avea loc între 27 și 31 iulie, a anunțat sâmbătă guvernul polonez, informează AFP.Cele două măsuri vor intra în vigoare începând cu 4 iulie, a anunțat Ministerul de Interne al Poloniei într-un comunicat publicat pe site-ul său.
Restabilirea controalelor la frontiere, dispozitiv prevăzut de Spațiul Schengen, va viza frontierele Poloniei cu Germania, Republica Cehă, Slovacia și Lituania, precum și porturile maritime și aeroporturile internaționale. Această măsură va fi ridicată abia după ZMT, în 2 august.
Regimul de mic trafic frontalier cu enclava rusă Kaliningrad, introdus în 2012, permite unui milion de locuitori ai acestei enclave și locuitorilor din nord-estul Poloniei să treacă frontiera fără viză.UCRAINA - COLAJ NATO
Suspendarea acestui regim va afecta viața acestor oameni, care efectuează în mod regulat drumuri dus-întors, mai ales cetățenii ruși, care vin în masă să se aprovizioneze în Polonia, unde prețurile la produsele alimentare și la alte bunuri de consum sunt mai mici decât cele din Rusia.
Serviciile de securitate ale Poloniei sunt plasate în stare de alertă maximă cu ocazia summitului NATO și a JMT. Se așteaptă ca circa un milion de tineri din întreaga lume să vină aici pentru a se întâlni cu Papa Francisc.
În cadrul summitului NATO, Varșovia va primi peste 50 de delegații naționale conduse de șefi de stat și de guverne, printre care și președintele american Barack Obama.

La summit urmează să fie aprobată întărirea militară fără precedent a NATO în estul Europei, începută după conflictul din Ucraina.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.