A REIZBUCNIT IN FORTA „LUPTA” PENTRU PACE !!

A REIZBUCNIT IN FORTA „LUPTA” PENTRU PACE !!

0 438

In zona Oceanului Pacific si a Marii Japoniei vor avea loc cele mai mari manenvre militare de la sfarsitul Marelui Razboi !
Pentru aceste „antrenamente” comune ruso-chineze, desfasurate in în Golful „Petru cel Mare” de lângă Vladivostok, Moscova si Beijing au mobilizat cele mai moderne 22 nave de război si submarine , plus nave auxiliare, 20 de avioane, peste 500 de puşcaşi marini de fiecare parte şi 40 de vehicule blindate,pentru execitii tactice pe uscat si pe mare!
Potrivit capitanului Roman Martov, purtatorul de cuvant al Flotei ruse din Pacific, obiectivul acestor exerciţii, prevazute sa se incheie la 28 august, vizeaza perfectionarea procedurilor de organizare a unor operaţiuni comune pe mare, pe uscat şi în aer.
In context, el a mentionat ca respectivele manevre sunt cel mai ample din ”istoria cooperării dintre cele două flote”, iar viceamiralul Aleksandr Fedotov le-a calificat ca fiind ‘fără precedent’.

De fapt, exerciţiile de lângă Vladivostok reprezinta etapa secunda a manevrelor comune ruso-chineze ”Cooperarea maritimă – 2015”, prima faza comuna a manevrelor consumandu-se in luna mai în Marea Mediterană!! La acea data, ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, asigura ca exerciţiile militare ruso-chineze nu sunt îndreptate împotriva unei alte ţări anume şi nu au legătură cu situaţia politică din regiune.
Dar, cum in astfel de situatii, coincidentele nu sunt deloc intamplatoare, faptul ca manevrele rusilor si chinezilor au fost convocate in acelasi timp cu exercitiile aeriene ale NATO, aceasta suprapunere da de gandit.
Nu intamplator un grup de experti de agentii  internationale avertiza, recent,atat NATO cat si Rusia in legatura cu aceste jocuri de-a razboiul, subliniind ca astfel de actiuni nu fac decat sa sporeasca gradul de tensiune si sa accentueze neincrederea intre cele doua parti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.