A recunoscut ca s-a dopat

A recunoscut ca s-a dopat

0 108

Ciclistul italian Danilo Di Luca a declarat, miercuri, in fata a peste 500 de studenti, ca s-a dopat de-a lungul carierei sale si ca in 2011 vrea sa revina in prim planul sportului cu pedale prin mijloace cinstite, informeaza Gazzetta dello Sport.

Evenimentul la care a luat parte Di Luca s-a numit „Am avut un vis si iti voi spune despre el” si a fost organizat de preotul italian Marco Pozza (n.r. – fost ciclist) ca o lectie pentru tinerii studenti prezenti in sala.

„Nu este important cum ai cazut in prapastie, ci cum vei reusi sa te ridici din nou. De ce m-am dopat? Este o intrebare buna. Cand esti intr-un sistem, sfarsesti prin a lua parte la actiunile lui si faci greseli. I-am spus magistratului Roberti tot ce aveam de spus si m-am simtit eliberat dupa aceasta. Am vorbit despre mine si despre cum functioneaza sistemul. Sunt pregatit sa revin la inaltime, sigur ca pot castiga din nou fara a mai trisa. Cu zece ani in urma ar fi fost imposibil. Nu am dovezi in acest sens, dar sunt sigur ca multi ciclisti se dopau. Acum lucrurile s-au schimbat mult. Am vorbit cu numerosi colegi din pluton si sunt convins ca este in interesul rutierilor talentati ca acest sport sa devina cat mai curat”, a spus Di Luca.
Cristinel Stavaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.