A promulgat legea pensiilor, dar are rezerve

A promulgat legea pensiilor, dar are rezerve

0 64

In cele din urma presedintele Traian Basescu a promulgat Legea pensiilor, dar, spune el, are mari rezerve fata de posibilitatea acoperirii sumelor necesare pentru sustinerea acestui efort financiar.


Basescu s-a aratat nemultumit de documentul prezentat de guverncu privire la sursele de finantare despre care spune ca a fost nu o analiza economica ci un material incarcat de declaratii politice, asumat de doi „minstrii incompetenti”.


Presedintele a fost nemultumit ca desi el a solicitat premierului documentul acesta a fost trimis de ministrul de finante si ministrul muncii, fara sa fi fost asumat de Calin Popescu Tariceanu. „In ceea ce priveste scrisoare Guvernului as vrea sa fac un comentariu, desi m-am adresat primului ministru scrisoarea a fost semnata de doi ministri, dupa parerea mea incompetenti, iar primul ministru nu si-a asumat prin semnatura raspunsul la scrisoare mea. Raspunsul a fost asumat de ministrul de finante si de ministrul muncii”, a spus Basescu.


Nemultumirea presedintelui n-are temei. Este cat se poate de firesc ca premierul sa fi cerut un buget ministerului de finante, cat priveste asumarea, Tariceanu este raspunzator pentru actul de guvernare in intregul sau.


In ciuda criticilor, presedintele a promulgat totusi Legea, motivandu-si decizia astfel:


„Motivul pentru care am promulgat aceasta Lege este legat de doua realitati: in primul rand, la 1 septembrie trebuie sa intre in vigoare o etapa de marire a pensiilor care are acoperire in bugetul acestui an. Cel de-al doilea motiv este ca toate partidele parlamentare au votat aceasta lege,? ceea ce inseamna ca asupra implicatiilor ei exista un consens”, a subliniat Presedintele Romaniei.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.