A murit Octavian Paler

A murit Octavian Paler

0 162

Luni, 7 mai 2007, Octavian Paler a incetat din viata in urma unui atac de cord, in ciuda eforturilor depuse de medicii de la Spitalul Elias.


Octavian Paler s-a nascut in satul Lisa, judetul Brasov. Dupa absolvirea scolii primare in satul natal este admis bursier la Colegiul Spiru Haret din Bucuresti, dupa care urmeaza cursurile Facultatii de Litere si Filosofie si simultan si pe cele ale Facultatii de Drept.


Prozator, eseist, reputat jurnalist si editorialist roman, Octavian Paler a fost un comentator al fenomenelor politice si culturale romanesti. Octavian Paler este una din personalitatile culturale ale caror opinii nu au putut fi ignorate. El este considerat unul dintre marii scriitori si cronicari ai prezentului.


Pentru activitatea culturala, dar si pentru personalitatea sa a fost rasplatit cu Ordinul National Steaua Romaniei, in grad de Cavaler si cu OPERA OMNIA.


Dupa revolutia din decembrie 1989, a fost editorialist pentru mai multe cotidiane centrale: Romania Libera, Cotidianul si Ziua si a publicat mai multe carti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.