A MURIT JURNALISUL BRASOVEAN VASAS FERENC

A MURIT JURNALISUL BRASOVEAN VASAS FERENC

0 998
Cunoscutul ziarist si profesor Ferenc Vasas, unul dintre mentorii jurnalismului ROMANESC, a decedat ieri in urma unor complicatii postoperatorii.La 73 de ani,era inca in plina putere creatoare, valorificand superb o experiență de peste 45 de ani în presă, din care mai bine de 15 și în învățământul superior de jurnalistica.
Prietenul nostru vechi, Feri Vasas era iubit în rândul studenților sai pentru metodele sale moderne,mai putin neortodoxe de predare, pentru …simpatica „obsesie” față de președintele american Calvin Coolidge , dar mai ales  pentru calitatea excepțională a cursului său.Probabil va ramane pentru multi cel mai inteligent, si iubit intelectual maghiar  din aceasta tara.
Ne amintim cu melancolie de vremurile cand era redactor sef al ziarului „Megyei Tukor” din Sf.Gheorghe si cand, in Gradina de vara „Sugas„, recita superb spre dimineata, cu vocea sa baritonala, cele mai frumoase versuri din Ady Endre si Eminescu.
Începand din anul 1998, a fost si profesor asociat la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FJSC) București. De asemenea, studenții îl puteau găsi la Intact Media Academy, la un minunat curs pentru tehnici de editare a știrilor de ziar și televiziune.
Profesorul, vechi jurnalist de Agerpres, era recunoscut în agențiile de presă si ziarele din Romania drept unul dintre cei mai importanți „meseriasi”in profesie, pentru tinerii reporteri.
Conform intactmediaacademy.ro, profesorul a fost coautor al primului manual autohton de jurnalism, cu contribuții la primele trei ediții, autor al unor studii de specialitate pe teme legate de efectele sociale si politice ale presei.
A mai predat la facultatea de profil a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, la Univesitatea Romano-Canadiana din Brasov, precum și la alte instituții similare. (d.d.rujan)
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.