A murit George Pruteanu

A murit George Pruteanu

0 57

Aseara a incetat din viata profesorul universitar George Pruteanu.
Afland vestea am ramas blocat, de parca se rupsese ceva din mine. Pentru ca i-am admirat competenta, spiritul viu, eruditia, insasi felul sau de a exista. I-am admirat intotdeauna mersul drept al sirei spinarii si a fost poate singurul care a scimbat partidele nu din oportunism, ci pentru ca a simtit, fara sa poata suporta, nemernicia uneia sau alteia dintre culorile politice.
Fiind patriot a fost un mare aparator al limbii romane, el insusi fiind un lingvist de marca si prin a carui disparitie romanismul sufera o pierdere imensa.
Aparitiile sale pe micul ecran erau intotdeauna incantatoare, sclipitoare, el avand intotdeauna si intrebari, dar si raspunsuri, fiind pline de ritm. Iar bunul sau gust il ridica mult deasupra atator si atator pretinsi oameni de cultura.
Splendida a fost seria de emisiuni “Doar o vorba sa-ti mai spun”, cand a ajuns sa fie cunoscut si admirat de multimea de telespectatori, cu aceasta emisiune cautand sa indrepte limba romana vorbita de mase de multe ori gresit.
S-a stins la doar 61 de ani, suferind un infarct miocardic, mult prea devreme fata de cate mai dorea sa faca pentru cultura si limba romaneasca.
Nu stiu, sunt prea lovit de aceasta veste ca sa mai pot continua.
Dumnezeu sa-l odihneasca !

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.