A innebunit gaina

A innebunit gaina

0 87

Cum poate fi numit altfel faptul ca ministrul Elena Udrea vrea sa cheltuiasca 850.000 de euro pentru indicatoare turistice? Daca mintea i-ar lucra la stare normala, nici pe departe nu s-ar gandi la tot felul de proiecte cu iz de grandomanie, necesare poate si ele, dar dupa ce ai baza turismului bine cladita. Doar nu-ti pui girueta la casa decat dup ace i-ai terminat complet si acoperisul!
Astfel, in 2009, Ministerul Turismului intentiona sa cheltuiasca 500.000 de euro pentru achizitionarea si amplasarea de indicatoare turistice. Astazi, suma alocata de minister acestui proiect este aproape dubla. Iar firmele “facatoare” de asemenea materialeau probabil culori specifice..
Potrivit unui anunt de atribuire postat pe site-ul e-licitaþie.ro, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului este dispus sa dea 847.675 de euro, fara TVA, pentru „semnalizarea, proiectarea, executia, montarea si intretinerea unor indicatoare de informare si orientare, in vederea dezvoltarii sistemului informational privind rute culturale, arii protejate, monumente importante din punct de vedere al circulatiei turistice pentru un numar de 1.215 obiective turistice care trebuie semnalizate”.
Beneficiarii directi ai investitiei sunt turistii, dar si agenþii economici cu activitate in turism, iar beneficiarii indirecti sunt autoritatile publice locale si centrale, asociatiile patronale, profesionale si de promovare turistica.

Potrivit unui comunicat remis ieri de Ministerul Turismului, achizitia acestor lucrari are ca scop dezvoltarea sistemului informational national pentru circulatia turistica, in contextul in care o serie de studii arata ca acesta este unul dintre punctele slabe ale turismului romanesc. Este vorba de studii precum Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului in Romania (2007-2026), strategii de dezvoltare a turismului la nivel de regiune, Strategia de Dezvoltare a Ecoturismului in Romania, Planul de Amenajare a Teritoriului National – sectiunea VIII – zone cu resurse turistice (Legea 190/2009).

Potrivit anuntului, principalele modalitati de finantare si plata sunt reprezentate de „fonduri bugetare alocate din bugetul de stat”.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 15 martie 2010, ora 10:00.

Potrivit unor planuri anuale de achizitii intrate in posesia unor ziaristi, Ministerul Turismului mai avea in plan, in 2009, achizitionarea de pixuri, brichete, umbrele si accesorii pentru calculatoare in valoare de peste 120.000 de euro.
Asta da economie in perioada de criza, cu salarii normale si pensii normale tot mai mici, cu infrastructura ca vai de ea, cu industria si agricultura palpaind abia.
Oare pe acestepanouri orientative va fi trecuta si starea drumurilor spre obiectivele turistice, gen drum cu gropite, cu gropi sau cu cratere? Va fi trecuta starea deplorabila a multor obiective turistice, cum ar fiCetatea Rasnov? Vor fi trecute ariile protejate pe hartie, caci structura din teren nu exista?
Si atunci sa nu ma intreb daca nu cumva blonda gaina a innebunit, mancand boabe de matraguna si facand oua gata clocite?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.