A inceput summitul pentru mediu de la Copenhaga

A inceput summitul pentru mediu de la Copenhaga

0 56

Reprezentantii a 192 de tari s-au adunat in capitala daneza Copenhaga pentru deschiderea celui mai asteptat eveniment de mediu din ultimii ani.
Conferinta ONU pentru mediu de la Copenhaga a fost descrisa de oamenii de stiinta drept cel mai important summit care a existat vreodata.

In ajunul evenimentului, negociatorul sef pe mediu al ONU, Yvo de Boer, a declarat ca discutiile par a duce in directia cea buna. De Boer a spus pentru BBC ca multe tari sunt de acord sa ia masuri pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

„In 17 ani de negocieri climatice nu au existat asa multe tari care sa doreasca un acord. Este fara precedent”, a precizat De Boer.

Negociatorul a subliniat ca exista deja si oferte de finantare a tarilor sarace pentru realizarea unor tehnologii curate.

Pentru a demonstra importanþa summitului de la Copenhaga, 56 de ziare din 45 de tari au publicat ieri dimineata acelasi editorial, avertizand ca schimbarile climatice vor distruge planeta noastra daca nu luam masuri imediate.

Ecologistii vor protesta pe 12 decembrie atat la Copenhaga cat si in intreaga lume pentru a-i incuraja pe delegati sa ajunga la cel mai puternic acord.

Orice intelegere de la Copenhaga va inlocui protocolul de la Kyoto asupra schimbarilor climatice, care va expira la sfarsitul lui 2012.

Negocierile de la Copenhaga au inceput ieri si peste 100 de lideri mondiali vor sosi in aceasta saptamana in capitala daneza pentru a semna un acord.

Iata si cele mai importante subiecte ale negocierilor:

– Tintele pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, mai ales ale tarilor dezvoltate

– Suportul financiare pentru tarile in curs de dezvoltare, pentru a se putea adapta la schimbarile climatice

– Oprirea distrugerii padurilor de pe planeta.

Va vom tine la current cu lucrarile de la Copenhaga.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.