A inceput sesiunea de toamna a BAC-ului

A inceput sesiunea de toamna a BAC-ului

0 462

Candidatii care au picat in vara, care nu au putut participa la probe sau cei care nu au invatat suficient au sustinut astazi proba orala de Limba si Literatura Romana. In judetul Brasov s-au inscris pentru aceasta proba 315 candidati

Candidatii care au picat in vara, care nu au putut participa la probe sau cei care nu au invatat suficient au sustinut astazi proba orala de Limba si Literatura Romana. In judetul Brasov s-au inscris pentru aceasta proba 315 candidati.

Pentru sesiunea de bacalaureat august-septembrie, in judetul Brasov, s-au inscris in total 1.033 de candidati. 600 provin din seria curenta iar 433 din promotiile anterioare. Prima proba orala sustinuta de candidati a fost cea la Limba si Literatura Romana, dar si cea la Limba Materna, unde sunt inscrisi doar doi candidati.
Elevii care nu s-au prezentat in prima sesiune spun ca s-au descurcat bine si ca subiectele au fost usoare. Se asteapta insa sa fie mai greu saptamana viitoare, cand vor incepe probele scrise.BAC 2015 S

Pentru proba orala la o limba de circulatie internationala, care va avea loc marti si miercuri, s-au inscris 318 candidati, iar pentru examenul de evaluare a competentelor digitale programat pentru joi si vineri, 317 candidati.
Rata de promovare la prima sesiune din acest an a bacalaureatului a fost de 67,9 %, mai mult cu sapte procente fata de anul 2014.

Probele scrise vor incepe saptamana viitoare pe 24 august, cu Limba si Literatura Romana. Vor continua cu Limba si Literatura Materna pe 25 august, cu proba obligatorie a profilului pe 26 august si cu cea la alegere a profilului si specializarii, programata pentru 28 august, unde s-au inscris si cei mai multi candidati: 850. Pe 1 septembrie se vor afisa rezultatele iar contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi, intre orele 16-20. Rezultatele finale vor fi afisate pe 4 septembrie.

 

Vifor Rotar

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.