A inceput resistematizarea circulatiei in zona Garii!

A inceput resistematizarea circulatiei in zona Garii!

0 518

Se vor amenaja insule speciale de asteptare pentru pietoni pe axul drumului, tinand cont ca B-dul Garii are o latime destul de mare iar pietonii sunt nevoiti sa traverseze trei-patru benzi de circulatie pe fiecare sens. Acestea vor fi amenajate cu borduri si se vor inlocui delimitarile actuale cu piloni. Si zona unde stationeaza taximetristii va fi reconfigurata

Se vor amenaja insule speciale de asteptare pentru pietoni pe axul drumului, tinand cont ca B-dul Garii are o latime destul de mare iar pietonii sunt nevoiti sa traverseze trei-patru benzi de circulatie pe fiecare sens. Acestea vor fi amenajate cu borduri si se vor inlocui delimitarile actuale cu piloni. Si zona unde stationeaza taximetristii va fi reconfigurata.

Insulele pentru pietoni vor fi amenajate si in zona intersectiei de la Faget, pe 13 Decembrie, si B-dul Garii, in zonele unde nu exista astfel de refugii pe axul drumului. Lucrarile au demarat deja pentru finalizarea amenajarilor, pe care brasovenii le considera foarte utile, in conditiile in care toata lumea este constienta de crearea ambuteiajelor cauzate de acordarea de prioritate pentru pietoni, imediat dupa iesirea din sensul giratoriu.

Modificari vor fi si la parcarea de la Gara dinspre mall-ul din apropiere , unde se va amenaja o statie intermediara pentru transportatorii care executa curse pentru intreprinderile din jurul Brasovului, dar si cei care fac curse regulate in comunele din vecinatate. gara bv1

Acestia folosesc in prezent statiile RAT din zona Garii pentru imbarcarea si debarcare calatorilor, ceea ce ducea la aglomerarea acestora, in special la orele de varf cand in acelasi timp ajung in statii si mai multe mijloace de transport ale RAT.

Si zona unde stationeaza taximetristii va fi reconfigurata, astfel incat cei care doresc sa ia un taximetru din Gara sa poata alege ce masina doresc. In zona va fi amplasat si un panou, care le va aduce la cunostinta celor care vor sa calatoreasca cu taxiul prin Brasov care sunt tarifele maximale dar si cele mai utilizate pe kilometru.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.