A început prima campanie de dezinsecție din acest an

A început prima campanie de dezinsecție din acest an

0 35

De luni, 2 mai, a început prima campanie de dezinsecție a domeniului public din municipiul Brașov din acest an.

Acțiunea de dezinsecție pe domeniul public și privat al municipiului Brașov se va executa în 2 etape, după cum urmează:

  • Dezinsecția de la sol (zonele verzi dintre blocuri, parcuri, locuri de joacă etc) se va desfășura în intervalul orar 05.00-10.00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 20 de echipe care vor avea în dotare aparate portabile generatoare de ceață rece și caldă.
  • Dezinsecția spațială (străzi, trotuare, parcări) se va desfășura în aceeași perioadă, în intervalul orar 21.00 – 3.00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 12 de echipe  cu utilaje de mare putere, generatoare de ceață rece și caldă, cu pulverizare concomitentă.

Substanța utilizată nu este toxică pentru oameni și animale; este biodegradabilă, aplicată în mediul exterior.

Tratamentele de dezinsecție în spații deschise trebuie să se realizeze în toată perioada caldă a anului, ținând cont de ciclul de înmulțire a țânțarilor. Metodologia de combatere a țânțarilor în mediul urban presupune aplicarea tratamentelor de dezinsecție periodic, întrucât aceștia apar din habitatele larvare netratate (de ex proprietăți particular) sau focare permanente de suprafață din împrejurimile orașului (lacuri, bălți).

Crescătorii de albine sunt rugați ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecție să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.