A inceput inghesuiala la buletine!

A inceput inghesuiala la buletine!

0 528

In aceasta perioada, sute de brasoveni stau la cozi interminabile ca sa-si obtina sau sa-si innoiasca cartile de identitate. Foarte multi dintre ei locuiesc in strainatate si s-au intors acasa in concediu. Asa se explica aglomeratia de la Serviciul de Evidenta a Persoanelor

In aceasta perioada, sute de brasoveni stau la cozi interminabile ca sa-si obtina sau sa-si innoiasca cartile de identitate. Foarte multi dintre ei locuiesc in strainatate si s-au intors acasa in concediu. Asa se explica aglomeratia de la Serviciul de Evidenta a Persoanelor. In lunile de vara, numarul cererilor pentru eliberarea de carti de identitate creste semnificativ si depaseste chiar si 3000.

Potrivit Melaniei Florescu, sef serviciu Stare Civila, cererile de dubleaza aproximativ in aceasta perioada pentru ca persoanele care domiciliaza in strainatate au concediu in luna august si vin sa-si rezolve problemele de stare civila dar si faptului ca in iulie-august numarul de casatorii este foarte mare.

Brasovenii care au nevoie sa-si schimbe buletinul stau la coada chiar si mai multe ore pentru a-si depune documentele pentru preschimbarea cartii de identitate.

La serviciul de evidenta populatiei Brasov se pot depune zilnic maxim 150 de cereri asa ca cei care vin mai tarziu nu mai prind bonuri de ordine.

Reprezentantii Serviciului de Evidenta a Persoanelor sustin ca se asteapta la un aflux si mai mare de persoane care vor sa-si schimbe buletinul incepand cu primele zile ale lunii august.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.