A început febra înscrierii la liceu

A început febra înscrierii la liceu

0 215

Absolvenţii claselor a VIII-a revin în şcolile în care au învăţat, pentru a completa, împreună cu diriginţii şi părinţii, opţiunile pentru locul în liceu

Absolvenţii claselor a VIII-a revin în şcolile în care au învăţat, pentru a completa, împreună cu diriginţii şi părinţii, opţiunile pentru locul în liceu. Repartizarea computerizată în licee se va face în 9 iulie.
Completarea fişelor a început vineri şi se va încheia în 3 iulie.

La Şcoala Gimnazială nr 27 „Anatol Ghermanschi”, au absolvit 101 elevi, din patru clase. Fiecare clasă este programată să vină la şcoală în altă zi, pentru a evita înghesuiala.

Prima clasă chemată a fost a VIII-a C, iar dirigintele i-a asistat pe copii şi părinţi la completarea fişelor. Dacă unii dintre elevi ţintesc Colegiul la care vor să ajungă, alţii sunt decişi mai mult pe profil.
Pentru a fi siguri că vor intra la liceul dorit, e nevoie ca elevii să ţină cont de câteva lucruri.

Potrivit prof. Sergiu Cabăș, în primul rând trebuie să fie atenţi la coduri, să noteze foarte bine clasele și liceele unde vor să meargă.

Foarte importantă este și ordinea opţiunilor, pentru a nu menționa o clasă mai slab cotată, de la un liceu mai slab cotat, pentru că o opţiune pusă greşit poate anula şansa unui copil de a intra la un liceu mai bun.

Fişa completată este verificată de elev, părinte şi diriginte şi semnată de fiecare în parte. Apoi este introdusă în sistemul computerizat, iar elevul primeşte o fişă martor, care este din nou verificată şi semnată. Repartizarea computerizată va avea loc în 9 iulie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.