A inceput Carnavalul de la Rio

A inceput Carnavalul de la Rio

0 79

In acest weekend, orasul brazilian Rio de Janeiro a intrat in sarbatoare. Timp de patru zile, Rio devine capitala mondiala a dansului si distractiei. Celebrul carnaval anual a dunat peste 10.000 de oameni care au iesit pe strazile orasului, la parada dinaintea carnavalului, atrasi de dans, de fetele frumoase si de costume ciudate.


Cu toate ca acest carnaval este celebru mai ales pentru scolile de samba si pentru fetele care danseaza imbracate sumar, partea cea atractiva a evenimentului o reprezinta petrecerile stradale, la care oamenii se costumeaza in politicieni, demoni sau eroi de basm.


Carnavalul de la Rio atrage, in fiecare an, sute de mii de turisti din intreaga lume. Anul acesta, organizatorii estimeaza ca evenimentul va atrage aproximativ 700 de mii de turisti.


?


Cel mai faimos carnaval


Carnavalul de la Rio este cel mai faimos si mediatizat carnaval al planetei. In Brazilia, evenimentul este a doua manifestare populara dupa meciurile de fotbal. Exuberanta si risipa de energie a brazilienilor atrag anual sute de mii de turisti dornici sa se distreze. Carnavalul inseamna mai intai plajele: Copacabana, Ipanema si Leblon, locuri unde cele mai focoase femei din lume sunt sufletul in bikini al petrecerii diurne. Punctul de maxima atractie este insa Sambodromul, singura strada unde multimea este organizata: mijlocul strazii trebuie lasat liber pentru defilarea elevilor celor 18 scoli de samba. Urcati in care alegorice impinse de barbatii comunitatii, dansatorii isi demonstreaza maiestria imbracati sumar sau chiar complet goi, desi nuditatea nu este oficial admisa.


Carnavalul de la Rio a devenit popular incepand cu anul 1830.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.