A început Campionatului European de curling, Divizia C, de la Brașov :...

A început Campionatului European de curling, Divizia C, de la Brașov : România, la masculin, a pierdut primul meci

0 119

Pe Patinoarul Olimpic Brașov s-a dat startul Campionatului European de curling, Divizia C, la care participă echipe masculine și feminine din 12 țări.

În deschiderea competiției s-a desfășurat o festivitate, la care au fost prezenți și primarul Brașovului, George Scripcaru, dar și brașoveanul Alen Coliban, președintele Federației Române de Curling.  Dealtfel, edilul Brașovului a dat, simbolic, startul europenelor, lansând o piatră, care s-a oprit excelent, foarte aproape de centrul cercului, lucru aplaudat de sportivii din delegațiile participante.

Apoi, au început întrecerile propriu zise, printre ele și partida pe care echipa masculină a Românei a jucat-o împotriva uneia din echipele retrogradate din Divizia B, Slovenia. După primele două ,,end”-uri, când scorul a fost egal, 1-1, echipa slovenă s-a distanțat treptat și, la scorul de 9-3 în favoarea ei, după 9 ,,end”-uri, România și-a recunoscut înfrângerea și jucătorii echipei noastre au strâns mâna adversarilor. Tot înainte de limită s-au încheiat și alte patru dispute : Franța – Croația 9-3, Belgia – Bulgaria 10-5, Grecia – Liechtenstein 11-3. Cea mai echilibrată a fost partida dintre Irlanda și Luxemburg, câștigată de insulari, cu 11-8, după un debut în care jucătorii din Ducat au condus.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.