Fetele de la Corona handbal au început în forţă pregătirea la mare, unde parcurg în aceste zile obişnuitul şi necesarul cantonament. Este vizată aşa cum era normal pregătirea fizică, absolut necesară, în vederea viitorului sezon oficial. Chiar dacă alegarea pe nisip nu este chiar comodă, fetele trag tare, iar rezultatele se vor vedea…Între două reprize de efort, antrenorul şi handbalistele au găsit momentul de a se…răcori, cu scurte declaraţii

Bogdan Burcea, antrenor principal Corona Braşov : ,,Chiar sunt un antrenor mulţumit pentru că în acest cantonament văd foarte clar că fetele au fost extrem de conştiincioase în vacanţă şi au respectat întocmai programul dat de noi. Se simte că fiecare a lucrat acolo unde ştia că are nevoie, iar asta face ca acum să le fie un pic mai uşor. Nu este un cantonament uşor fiind o perioadă în care acumulăm din punct de vedere fizic, dar pentru că ele nu au făcut pauză totală în vacanţă, face să le fie un pic mai uşor acum. Cum e şi normal, în aceste zile punem mai mult accentul pe antrenamentul fizic, dar la şedinţa de pregătite de seară lucrăm şi cu mingea pentru că timpul este destul de scurt şi imediat începem seria jocurilor amicale. Sper din suflet ca în acest sezon să avem parte de cât mai puţine probleme medicale, pentru că starea de sănătate este primordială într-o echipă. Vrem să facem performanţă aşa că fiecare jucătoare este importantă şi fiecare absenţă se simte. Până acum, în cantonament nu au apărut niciun fel de probleme, avem grijă de fete să se recupereze foarte bine. De marţi şi Oana Bondar a început antrenamentele alături de echipă, după câteva zile în care s-a pregătit separat din cauza unei entore la gleznă. Denisa Dedu încă se pregăteşte sub supraveghere dar recuperarea decurge bine şi important este că e aici şi totul merge bine. Un lucru îmbucurător este că din 15 august se va alătura echipei şi Adriana Ţăcălie, care vine după operaţia la umăr. La ea a fost o recuperare lungă dar suntem încrezători şi abia o aşteptăm în sală alături de noi„.

Cristina Zamfir: ,,Este o perioadă destul de grea, nu este uşor să te trezeşti la 5.30 dimineaţa pentru ca la ora 6.15 să fii aptă de efort, dar nu avem ce face, chiar suntem conştiente că este nevoie şi de această perioadă pentru a ne fi mai uşor în campionat. Fără un astfel de cantonament este mai greu să rezistăm un sezon întreg, aşa că tragem tare la antrenamente oricât de greu ar fi. Ştim că muncim la antrenamente în primul rând pentru noi aşa că ne susţinem şi ne ajutăm cum putem ca să ne treacă mai uşor perioada aceasta. Va fi un sezon greu în care cu siguranţă vom intra în teren, meci de meci, doar cu gândul la victorie. Nu se pune problema să ne gândim mai jos de ceea ce am realizat sezonul trecut în campionat, ba dimpotrivă, trebuie să ne fixăm un obiectiv îndrăzneţ pentru că numai aşa putem atinge performanţa. Normal că ne dorim un parcurs mai lung în cupele europene. Trebuie să facem uitat ce s-a întâmplat sezonul trecut, în Rusia şi suntem foarte determinate în privinţa acestui lucru. În acest moment tot ce putem spune este că dintre cele două echipe, cea din Elveţia şi cea din Polonia, este clar clar că polonezele sunt favorite, dar nu se ştie niciodată ce surprize pot apărea. Un lucru e însă sigur, că noi vom da totul pentru a trece în turul următor. Ne dorim prea tare acest lucru ca să nu îl realizăm„.

Andreea Pricopi: ,,Din afară un cantonament la mare pare relaxant, însă un sportiv ştie că această perioadă este extrem de grea. Nu avem însă ce face, este o perioadă dificilă dar necesară pentru orice sportiv care face performanţă. Nu ai cum să rezişti dacă nu ai şi baza care se pune într-un astfel de stagiu de pregătire. Tragem de noi la antrenamente pentru că ştim foarte bine că apoi, în teren, ne va fi mult mai uşor. Oricât de mult ne-am dori, fără un cantonament de pregătire fizică nu ai cum să rezişti în sportul de performanţă. Se simte oboseala chiar dacă fiecare dintre noi a lucrat individual în perioada de vacanţă, dar mai sunt câteva zile şi trece, apoi vom intra în sală cu mingea, vor începe jocurile amicale şi ne va fi un pic mai uşor. Muncim din greu pentru a reuşi în sezonul care vine tot ce ne vom propune. Vrem un loc cât mai bun în campionat şi un parcurs cât mai lung în cupele europene. Nu avem o preferinţă pentru debutul în Cupa EHF din acest sezon. Oricare dintre cele două echipe ar fi, noi trebuie să intrăm pe teren, să câştigăm şi să mergem mai departe în turul următor. Nici nu trebuie să luăm în calcul altă variantă…„.

Dorin Duşa

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.