A inceput Bienala Europeana de Poezie, editia a doua

A inceput Bienala Europeana de Poezie, editia a doua

0 508

Daca acum doi ani, la eveniment au participat doar poete, anul acesta, au fost selectati cinci poeti europeni consacrati. Acestia au invitat la randul lor la poalele Tampei alti cinci tineri poeti. Marii autori romani sunt foarte apreciati de catre invitatii straini

Daca acum doi ani, la eveniment au participat doar poete, anul acesta, au fost selectati cinci poeti europeni consacrati. Acestia au invitat la randul lor la poalele Tampei alti cinci tineri poeti. Marii autori romani sunt foarte apreciati de catre invitatii straini.
Evenimentul, in organizarea Facultatii de Litere a Universitatii Transilvania, se desfasoara in cadrul proiectului Excelenta Culturala Academica Brasoveana. Consiliul Local a acordat o finantare de 16.000 de lei.
Manifestarea culturala a fost creata in 2013 de catre regretatul profesor si poet Andrei Bodiu, care avea bune contacte europene.
Tema editiei de anul acesta, „Afinitati elective”, va oferi publicului brasovean prin prezenta cuplurilor poetice o imagine a dinamicii, evolutiei si schimbarii de perspectiva si de stilistica. bienala poezie1Potrivit prof. Adrian Lacatus, decanul Facultatii de Litere Brasov, anul acesta, formula este aceea a afinitatilor elective, adica a unei perechi formata dintr-un poet consacrat care, la randul lui, invita un poet din alta generatie.
Cei zece poeti provin din Germania, Estonia, Slovacia, Bulgaria, Cehia si Romania. Multi dintre ei au mai fost in tara noastra si spun ca poetii romani au fost intotdeauna grozavi prin scrierile lor si ca literatura Romaniei se afla la un nivel foarte inalt.
Slovacul Milan Richter apreciaza foarte mult operele lui Mihai Eminescu si Lucian Blaga, pe care le-a si tradus si publicat in Slovacia si de faptul ca temele cosmosului si lumina stelelor sunt subiecte pe care poetii slovaci nu le-au abordat niciodata.
Recitalurile au fost programate joi la Aula Universitatii si astazi la Centrul Multicultural de la Rectorat, intre orele 15.00 si 19.00. Poetii romani care vor fi prezenti la eveniment sunt Romulus Bucur, Anca Dumitru, Robert Elekes, Viorel Muresan, Claudiu Komartin, Nicolae Coande si Silviu Gongonea.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.