A inceput Bacalaureatul

A inceput Bacalaureatul

0 62

Luni, 23 iunie 2008, la orele 9.00, a inceput prima proba a examenului de bacalaureat din acest an, respectiv proba orala la limba si literatura romana, proba eliminatorie. In Brasov, s-au inscris la aceasta sesiune a bacalaureatului aproximativ 6.000 de elevi din intreg judetul. Pentru examenul de bacalaureat, in municipiul Brasov au fot organizate 12 centre de examinare, iar in judet, un centru la Colegiul National „Radu Negru” si unul la Colegiul Tehnic „Victor Senchea” din Sacele.
La examenul de bacalaureat participa toti elevii care au promovat ultima clasa de liceu la invatamantul de zi, seral sau cu frecventa redusa. Bacalaureatul va continua in zilele de 25 si 26 iunie cu proba orala la Limba Moderna.
Examinarea la probele de Limba si Literatura Romana si Limba Moderna, oral, se va realiza de catre doi profesori de specialitate, in prezenta a cel putin trei candidati. Fiecare profesor va evalua elevul cu note de la 1 la 10, dar diferenta dintre notele celor doi profesori evaluatori nu poate depasi un punct. Pentru sustinerea examenelor orale, candidatii vor extrage un singur bilet. Acestia au dreptul si la un al doilea bilet, dar in acest caz nota va fi scazuta cu un punct. Rezultatele la Bacalaureat se vor afisa pe 5 iulie, iar in zilele de 7 si 8 iulie se vor rezolva eventualele contestatii.

Colectarea de bani pentru protocol, strict interzisa de MECT
Ministerul Educatiei interzice colectarea de bani de la candidati, pentru protocol.
“MECT interzice cu desavarsire colectarea sau favorizarea colectarii fondurilor materiale sau banesti de la candidati, de la parintii acestora sau de la orice persoana care are rude in randul candidatilor. Persoanele surprinse savarsind astfel de fapte risca sanctiuni disciplinare, materiale, administrative, civile sau penale, dupa caz”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.