A furat UDMR alegerile?

A furat UDMR alegerile?

2 90

Curiosul caz al rezultatelor UDMR: Zeci de mii de voturi și scoruri de până la 6-7 ori mai mari decât la alegerile din 2016 în județe fără comunități maghiare. În Botoșani sunt 18 maghiari înregistrați oficial, dar UDMR a obținut 926 de voturi

În toate județele ”roșii” (unde PSD a câștigat cele mai multe voturi la europarlamentare), dar și în alte patru, UDMR a obținut zeci de mii de voturi în plus și scoruri de câteva ori mai mari decât la ultimul scrutin care a implicat competiția între partide, parlamentarele din 2016. Rezultatele UDMR au fost chiar spectaculoase în Neamț și Dâmbovița, unde procentele au crescut chiar de 6-7 ori. 

În total discutăm de circa 27 de județe fără comunități  de maghiari, dar unde UDMR la alegerile de duminică a obținut peste 21.000 de voturi în plus față de parlamentarele din 2016. 
În termeni procentuali, discutăm totuși un plus depistat de circa 0,3% din total, deci puțin probabil că aceste scoruri „umflate” ar fi ținut UDMR departe de realizarea pragului electoral având în vedere scorul final al partidului – circa 5,7%.
În general, scorurile mai mari de câteva ori față de parlamentarele din 2016 au venit în județele din sud și din Moldova acolo unde PSD-ul a avut majoritate. pentru UDMR este ff important
Singurele excepții dintre județele unde a învins PSD sunt Gorj (scoruri similare) și Hunedoara, un județ în care minoritatea maghiară chiar este prezentă, desi este foarte mică. De altfel, aici UDMR a obținut la ambele scrutinuri luate în calcul (europarlamentarele de acum și parlamentarele de acum trei ani) un scor de aproape trei procente.Prima persoană care a semnalat că situația ar putea fi bizară este Lucian Bernd Săuleanu, decanul Baroului Dolj și profesor la Facultatea de Drept din Craiova. Acesta a sesizat câteva anomalii: 

  • ”În Dolj au fost 1.468 de voturi pentru UDMR, deși datele ultimului recensământ arată o populație de numai 192 de maghiari în județ. (…) În Teleorman, la numai 18 unguri înregistrați în evidența populației conform recensământului, au existat 667 de persoane care au optat pentru UDMR. (…)
    În Galați, cu 133 maghiari în evidență, au fost 1376 de voturi pro UDMR.
    La Botoșani, 926 de voturi și numai 14 unguri în evidență”.

Scoruri mai mari față de acum trei ani s-au consemnat și în alte județe, cum ar fi Tulcea, Vâlcea, Suceava sau Vrancea unde procentul a fost tot subunitar, dar dublu, triplu sau chiar de peste cinci ori mai mult față de 2016.
Rezultatele obținute în județele ”roșii” (cu excepția Bacăului, unde UDMR a obținut duminică 1,20%) sunt subunitare, dar pot fi considerate un aport pentru Uniunea Democrată a Maghiarilor din România care, acum o săptămână era considerată în pericol de a nu trece pragul electoral. 
Rezultatele parțiale de la ora redactarii acestui articol plasează UDMR la 5,7%.
Despre situația curioasă a voturilor primite de UDMR din sudul și estul țării a scris până și presa maghiară.

Sursa: HotNews.ro

COMENTARII

  1. O parte din BOZGORI au votat acasa in judetele lor si apoi s-au imprastiat in tara si au votat si in judete unde nici duhoare lor de huni nu a ajuns.
    Cheltuielile de transport vor fi rambursate de stat, prin matrapaslicuri, fiindca UDMR nu este inscris ca partid care poate fi verificat financiar. UDMR este o organizatie terorista si anti-romanesca impreuna cu JIDANI, nazistii din Sibiu si adeptii bisericii Evangheliste caruia NAZISTUL PENAL le-a retrocedat toate proprietatile FORUMULUI GERMAN (organizatie fascista) care a fost desfiintata, ca fiind fascista, dupa al doilea razboi mondial prin tratatul INTERNATIONAL de la VERSAI iar proprietatile organizatiei au fost returnate statului roman nu statului german cum face PENALUL din FRUNTEA STATULUI

  2. Un punct de vedere cel puțin ciudat într-o țară membră a Uniunii Europene, cu peste 3,5 milioane de cetățeni români sclavi/robi/servitori în Vest. Potrivit textului, în ziua alegerilor, etnicii maghiari, cetățeni români, nu ar avea voie să voteze decât în localitățile de domiciliu, pentru a nu mai pana asupra lor vreo suspiciune de fraudă. Desigur, în context, nici alți minoritari d.p.v. etnic nu ar avea voie să voteze decât acasă. Doar etnicii români plecați în străinătate au voie. Și, evident, cei din țară, prinși cu diverse treburi în alte localități. Halal democrație în România!!! Încet-încet, reînvie fascismul. De ce nu castrăm toți minoritarii și, în scurt timp, scăpăm dracului de acarul Păun?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.