A fost stabilit traseul si purtatorii Tortei Olimpice FOTE

A fost stabilit traseul si purtatorii Tortei Olimpice FOTE

0 111
Torta Olimpica va ajunge duminica in Brasov, la Casa Armatei, ora 18.00 unde va fi inmanata lui Vlad Grigori, capitanul de 15 ani al echipei de hochei juniori a Clubului Corona Brasov, ales datorita rezultatelor spectaculoase inregistrate. Tanarul sportiv isi va continua drumul pana in dreptul Muzeului de Arta, unde ii va inmana Torta Olimpica patinatorului Vlad Ionescu, multiplu campion national la juniori, vice-campion national la doua editii la seniori, cu experienta a doua Campionate Mondiale de Juniori.
Vlad Ionescu se va indrepta, alaturi de voluntarii FOTE, catre Primaria Brasov, unde va preda Torta Olimpica, doamnei Romica Pop-Damboianu, care va continua traditia aprinderii Flacarii Olimpice, in cadrul unei ceremonii speciale. Protagonista acestui moment solemn implineste in acest an 94 de ani, este brasoveanca si a fost campioana nationala la patinaj artistic pana in 1942. Doamna Romica Pop-Damboianu este fiica Mariei Popp De Lemeny, prima campioana la patinaj artistic a Romaniei, in 1913 si prima brasoveanca participanta la o olimpiada – cea din 1936 de la  Garmisch Partenkirchen – Germania. Maria Popp De Lemeny nu este unica doar prin faptul ca a devenit prima campioana a Romaniei la patinaj artistic si prima participanta la o Olimpiada, ea este si prima brasoveanca cu educatie universitara, absolventa a Facultatii de Filosofie a Universitatii  din Viena si doctor in filosofie.
Momentul aprinderii Flacarii Olimpice va fi insotit de intonarea imnului oficial al Comitetului Olimpic International, urmat de imnul Romaniei, interpretat de catre corul Unison.
Festivitatea se va incheia cu discursul doamnei Romica Pop-Damboianu, declaratiile oficialitatilor Festivalului Olimpic al Tineretului European, primarul orasului gazda, George Scripcaru si un reprezentant al Comitetului Olimpic si Sportiv din Romania.
In incheiere, toti participantii vor fi invitati la un scurt cocktail. Flacara Olimpica va fi expusa publicului timp de o saptamana, in curtea interioara a Primariei Municipiului Brasov, unde brasovenii si turistii vor avea posibilitatea de a o admira si de a se fotografia cu aceasta.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.