A fost sfintita biserica de gheata

A fost sfintita biserica de gheata

0 73


Biserica de gheta de la Balea Lac, a doua biserica de gheata din lume dupa cea construita in Suedia, a fost sfintita. Lacasul de cult din gheata, situat intr-una dintre cele mai vizitate zone turistice, a adunat la slujba de sfintire cateva sute de turisti, bucurosi ca atunci cand se vor afla la munte vor avea unde sa se roage.


Constructia bisericii, care ocupa o suprafata de 60 de metri patrati, a durat trei saptamani si a necesitat 25 de muncitori. S-a lucrat in conditii deosebit de grele, la temperaturi extrem de scazute, pe vant si ceata, pentru ca lacasul de cult sa fie gata la timp. Se pare ca acest chin a meritat, turistii fiind foarte incantati. Deja curg cererile pentru botezuri si nunti si daca tinem cont ca acolo e si un hotel de gheata, mirii ar putea opta pentru un ice-pachet complet: cununie religioasa si luna de miere.


In acest lacas, contrar obiceiului, nu vor fi niciodata aprinse mai mult de doua lumanari pentru ca nici peretii, nici altarul sau icoanele sa nu se topeasca.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.