A fost semnat contractul pentru reabilitarea Cinematografului Astra

A fost semnat contractul pentru reabilitarea Cinematografului Astra

0 150

Imobilul amplasat pe strada Lungă nr. 1 a fost construit la începutul sec. al XIX-lea şi este ultimul din cele 4 pe care municipalitatea s-a angajat să le reabiliteze

Încep lucrările de reabilitare a clădirii în care a funcţionat fostul cinematograf Astra. Imobilul amplasat pe strada Lungă nr. 1 a fost construit la începutul sec. al XIX-lea. Acesta este ultimul imobil (cu destinație culturală), din cele 4, pe care municipalitatea s-a angajat să le reabiliteze.
Fostul cinema Astra a fost iniţial o clădire cu două niveluri, cu o amprentă la sol în forma literei U. Imobilul, cu subsol, parter, două etaje şi pod, este amplasat la limita proprietăţii pe trei laturi şi alipit de clădiri construite în aceeaşi perioadă. Clădirea are o suprafaţă de 1.184 de metri pătraţi, include un depozit de film de 111 metri pătraţi, o sală de cinema de 383 metri pătraţi, un complex cabină de proiecţie de 47 de metri pătraţi şi mai multe spaţii administrative. Săptămâna trecută a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor de reabilitare.
Cinematograful Astra a fost deschis la sfârşitul anilor ‘70.
Contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor de reabilitare este în valoare de aproape 7,5 milioane lei fără TVA.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.