A fost publicată lista proiectelor ce vor primi finanțare nerambursabilă din partea...

A fost publicată lista proiectelor ce vor primi finanțare nerambursabilă din partea municipalității, în cadrul evenimentelor Forumului Orașelor Verzi

0 201

Municipalitatea a publicat lista provizorie a proiectelor câștigătoare pe apelul lansat în cadrul Forumului Orașelor Verzi. Școala Pământului, Lights On Showcase – Gaia, Hai pe 2 roți!, Împreună pentru sănătatea mediului brașovean, Alpin Film Festival și Ecotrack – evaluarea amprentei de carbon folosind conceptul de green gamification sunt cele șase proiecte care au obținut finanțarea nerambursabilă din partea municipalității.

Proiectele declarate eligibile vizează o paletă foarte largă de activități: de la „Școala Pământului“, un proiect de educație non-formală cu nouă ateliere pentru copii și o piesă de teatru, până la ateliere de învățare a mersului pe bicicletă sau lansarea unei aplicații privind amprenta de carbon a fiecărui brașovean, ori identificarea, cu ajutorul cetățenilor, a speciilor de arbori invazive din Brașov și înlocuirea lor cu specii care cresc calitatea aerului.

,,Ne bucurăm că societatea civilă se alătură demersului municipalității în organizarea Forumului Orașelor Verzi, cu proiecte creative și de un real folos pentru brașoveni. Sperăm ca aceasta să fie începutul unei frumoase colaborări, astfel încât în anii următori să creștem bugetul alocat ONG-urilor, iar apelul să stârnească un interes încă și mai mare. Acestea însă nu vor fi singurele evenimente dedicate publicului larg din cadrul FOV; avem parteneri care vor avea propriile evenimente, în diferite locuri din oraș. Facem echipă cu brașovenii pentru cel mai important eveniment de sustenabilitate din țară, iar acesta este cel mai mare câștig: o comunitate puternică raliată la același scop: Brașov, capitala verde a României“, a declarat Nicoleta Cîrjan, coordonatorul FOV.

În procesul de evaluare, comisia special constituită a aplicat o serie de 16 criterii, grupate pe patru capitole – Calitatea și originalitatea proiectului, fezabilitatea proiectului, rezultatele, impactul și sustenabilitatea și, nu în ultimul rând, modul de alcătuire a bugetului.

Potrivit ghidului de finanțare, proiectele eligibile trebuie să corespundă unuia dintre domeniile apelului de proiecte (sustenabilitate urbană, ecologie, protecția mediului și schimbări climatice); să se înscrie în cel puțin una dintre ariile tematice ale evenimentului FOV (Mobilitate și transport alternativ, Managementul deșeurilor, Spații verzi și reconversie urbană, Calitatea aerului, Energie regenerabilă); să se desfăşoare strict în Municipiul Braşov, în perioada 6-12 septembrie 2021; să fie inovatoare în atingerea obiectivelor de informare, educare și conștientizare a publicului cu privire la temele apelului de proiecte; să respecte principiile unui eveniment sustenabil din punctul de vedere al respectării normelor de mediu.

Valoarea totală a bugetului dedicat finanțărilor nerambursabile este de 100.000 de lei, iar valoarea nerambursabilă maximă este 20.000 de lei/proiect.

Contestațiile pot fi depuse începând de mâine, 28 iulie și până vineri, 30 iulie, ora 12.00, pe adresa protocol@brasovcity.ro. Rezultatele finale vor fi anunțate pe 5 august.

Reamintim că Forumul Orașelor Verzi este un eveniment de mediu organizat în perioada 6-12 septembrie 2021, care își propune să facă din Brașov capitala verde a României și centrul european al dezbaterilor de mediu. Evenimentul este structurat pe trei categorii de activități: o Conferință internațională de politici publice (9-12 septembrie 2021), activități inițiate de municipalitate, împreună cu partenerii instituționali și comerciali, pentru promovarea acțiunilor verzi (6-12 septembrie 2021), și activități de educare, informare și conștientizare, derulate de ONG-uri și finanțate cu sprijinul municipalității prin Ghidul de finanțare FOV.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.