A fost lansata lucrarea “Trasee turistice – zona Predeal”

A fost lansata lucrarea “Trasee turistice – zona Predeal”

0 186

Recent, a fost lansata lucrarea “Trasee turistice – zona Predeal”, carte menita sa vina in ajutorul pasionatilor de munte, care nu aveau pana acum la dispozitie un ghid al traseelor turistice montane din jurul orasului – statiune Predeal. Lucrarea va fi distribuita celor interesati prin intermediul Centrului de Informare Turistica Predeal, initatitorii considerand ca ea va trezi interesul numerosilor turisti care vin in aceasta statiune montana, deoarece ghidul cuprinde o descriere in amanunt a traseelor accesibile, a celor cu marcaj deficitar sau cu grad ridicat de dificultate, precum si ?a frumusetilor aflate in zona.


?


Cea mai inalta asezare urbana din tara


Bucurandu-se de o deosebita popularitate ca artera de circulatie la intalnirea drumurilor care duc spre toate statiunile romanesti, Predealul, prin particularitatile sale geografice, climaterice si estetice, si-a creeat un potential turistic, favorizand mereu traseele vechi turistice, carora li se adauga mereu altele.


Inaltimea de peste 1000 m care i-a adus renumele de ceea mai inalta asezare urbana din tara, este departe de a-l devantaja, caci mediul climatic este favorizat de incorsetarea montana, si datorita padurii de rasinoase – cca.65% din totalul padurilor sale, de ozonizarea deosebita a aerului, bogat in ioni pozitivi.


Varietatea si bogatia vegetatiei din tot arealul contribuie la potentialul natural al acestei zone turistice. Prezenta unor varietati floristice ca: floarea de colt, iedera alba, sangelevoinicului, zada-laricea, bulbucii de munte, conditioneaza stabilirea pe viitor a unor biotipuri si biocenoze puse sub ocrotire, ca monumente ale naturii.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.