A fost lansat un chestionar pentru a afla punctul de vedere al...

A fost lansat un chestionar pentru a afla punctul de vedere al cetățenilor, legat de parcările din municipiu

0 21

Primăria Brașov, în parteneriat cu Asociația Metropolitană Pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public (AMDDTP), derulează în această perioadă un studiu privind parcările și percepția brașovenilor asupra acestui serviciu public. Studiul este unul dintre documentele esențiale pentru actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă. Pentru a afla care sunt obiceiurile de folosire a parcărilor și percepția brașovenilor asupra parcărilor cu plată, AMDDTPBv a lansat un chestionar care poate fi completat până în data de 6 decembrie.

Brașovenii sunt invitați să răspundă la întrebări privind motivul utilizării autoturismului propriu în defavoarea transportului în comun, unde parchează, dacă locurile de parcare publice sunt prea multe sau prea puține sau care este modalitatea de plată preferată. AMDDTPBv a încheiat la finalul lunii octombrie 2022 un contract de prestări servicii cu SC Vegacomp Consulting SRL, care vizează elaborarea unui studiu privind politica de parcare în Municipiul Brașov, prin care se vor identifica principalele soluții, măsuri și proiecte care pot asigura o bună gestiune a stocului existent de parcări, alături de pregătirea și furnizarea de date și informații în vederea actualizării PMUD Brașov.

În cadrul acestui contract, contractorul va trebui să livreze autorități de transport o serie de studii și planuri, cum ar fi:
# un raport de analiză a situației existente (inclusiv diagnostic sintetic);
# baza de date GIS actualizată cu stocul de parcări (public/privat) și terenuri cu potențial de amenajare parcări (la sol sau multietajate – sub/supraterane);
# un audit al măsurilor de management al parcării;
# un plan de acțiune cu proiecte/măsuri/reguli, buget, surse de finanțare și etapizare; proiecte detaliate pentru PMUD 2021-2027;
# hartă/plan cu locații pentru posibile parcări multietajate; hartă cu rețeaua propusă de parcări de transfer (park&ride / park&walk)

Valoarea contractului este de 105.000,00 lei (TVA inclus), iar contractul a fost încheiat pe o perioadă de 60 zile, cu începere de la data semnării, dar se poate prelungi cu acordul ambelor părți.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.